Gruppe H: Stor favorittene gikk på en smell

188

Polen og Colombia er regnet som de to heteste kandidatene til å ta seg videre fra Gruppe H.

I åpningskampen i denne gruppen var det dukket for Colombia – Japan. I en kamp som betegnes som dødballkrigen. Japan fikk en kanonstart på kampen etter tre minutter. Colombia fikk tildelt et rødt kort, etter at Colombias Carlos Sánchez stoppet et skudd med armen, og straffespark til Japan.

Straffen tok Borussia Dortmund spilleren Shinji Kagawa sendte keeper til siden, og trillet ballen midt i mål. Colombia slet med en mann mindre og fikk knapt skapt muligheter, men fem minutter før pause fikk Sør-amerikanerne et frispark fra en gunstig posisjon. Juan Quintero opp med et ultra-frekt frispark, og sørget for 1-1.
Det var likevel Japan som skulle vinne dødballkrigen. Yuya Osako steg til værs på en corner og stanget inn seiersmålet etter 73 minutter. Dermed vinner Japan noe overraskende over Colombia.

POLEN – SENEGAL

I den siste kampen i gruppe H, var det et oppgjøret mellom Polen og Senegal. I en kamp hvor Senegal løp Polen i senk. Etter 37 minutter kom kampens første mål, Everton-spiller Idrissa Gueye fyrte av et skudd som gikk via Polens forsvarsspiller Thiago Cionek og i mål. I den andre scoringen til Senegal, var Polen svært uheldig med. Når M’Baye Niang, kampens store spiller, rullet ballen inn i åpent mål.

Målet til Senegal ble ikke godt mottatt blant de polske-spillerne. Flere av spillerne mente han ikke burde ha fått lov til å entre banen, etter han var på sidelinjen etter en skade. Det var nettopp en pasning feil Senegal utnyttet svært godt. Polen fikk sin redusering i det 86 minuttet ved Grzegorz Krychowiak. Flere mål ble det ikke i kampen.