Guardiola etterforsket for opprør

252

Spanske myndigheter etterforsker Pep Guardiola sine uttalelser om Catalonia. Han har alltid vært en stolt katalener, men nå kan han havne i trøbbel.

I et stort politisk stevne i juni, sammen med president Carles Puigdemont og andre storkarer, leste Man City-trener et dokument som støttet og forsvarte den unilaterale veien til Catalonia sin selvstendighet.
Senere i høst, da situasjonen ble enda mer opphetete, etter at folkeavstemningen ble annullert, påsto Guardiola at regjeringen i Madrid hindret katalanernes rettighet til å velge sin politiske fremtid.
Han hadde også et gult band på i en presskonferanse til å vise medlidenhet for ‘politiske fanger’ i Catalonia.

En symbolsk skikkelse i striden

Saken er ganske alvorlig og Pep risikerer fengsel, skal en offisiell anklage følge undersøkelsen til Guardia Civil.
Han kan til og med komme i selskap med eks-president Puigdemont og noen medlemmer til det lokale tinget som, ifølge Madrid og konstitusjon, har konspirert mot Statens enhet.

Det er lang vei fra revolusjonær fotballtrener til politisk revolusjonist, men klimaet i Spania er hardt og alt kan vel skje.
Nye valg har ikke skapt mer klarhet og uavhengighetskampen er langt fra over. Pep Guardiola skal nå trenge sin taktiske talent til å unngå ubehagelige konsekvenser.

- Annonse -

Han som ledet Barça til en lang storhetstid hadde ikke mange supportere utenfor regionen, la det være i Madrid. Fotball har ofte spilt en stor rolle i Catalonia-saken, altså er det nesten logisk at symbolet til Barcelona-by og lag, sannsynligvis verdens mest kjente katalaner, blir nå samtidig en folkehelt og en folkefiende.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -