Guardiola om den nye Lille-treneren: Han er den beste

136
Marcelo Bielsa er blitt sparket som trener for Lille OSC. Foto: (Wikimedia Commons)

Marcelo Bielsa har ifølge Manchester Citys manager, Josep Guardiola, stor betydning for fotballens utvikling.

Den nye Lille-treneren Marcelo Bielsa er blitt hylle som en av verdens beste trenere av Josep Guardiola. Den 61 år gamle argentinere er en stor inspirasjon for Manchester City manageren.

– For meg er han den beste treneren, sier Guardiola.

 – Han gjør spillerne så mye bedre. Jeg har ikke møtt en eneste av Bielsas tidligere spillere som ikke har hatt noe godt å si om han.

– Alle forteller at han har vært viktig for deres karrierer, sier City manageren.

- Annonse -

Guardiola, som selv etter mange fotball kommentatorer ansett som den mest innovative trener de siste årene, har ofte søkt om råd fra Bielsa.

– Han har hjulpet meg mye med. Jeg føler alltid at han vil hjelpe meg når jeg snakker med han, sier spanjolen.

Den tidligere danske landslagstrener Morten Olsen har også tidligere sagt at han var inspirert av Bielsa. Olsen erklærte seg i 2009 som en fan før en vennskapskamp da Bielsa var trener for Chile.

Til tross for sin status i internasjonal fotball Marcelo Bielsa har ikke Bielsa ennå vunnet så mange titler som Guardiola. Tre ganger var Bielsa med på å vinne det argentinske mesterskapet. I tillegg ledet han Argentina til OL-gull i 2004.

Men det er ingen som tar noe i fra han at han er en god trener, selv om han ikke har vunnet masse titler, mener Guardiola.

– Titler betyr ikke så mye som den innflytelse han har hatt som trener for lagene sine. For meg er han den beste treneren. Jeg ser frem til å se ham i Lille neste sesong, sier spanjolen.

Marcelo Bielsa var senest trener for den italienske toppklubben Lazio, men etter bare to dager fikk han nok. Han mente at Lazio gikk fra en klar avtale klubben inngikk om å hente nye spillere før sesongen.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -