"Grunnen til at jeg drar er muligheten til å spille for Guardiola"

274

Ilkay Gündogan er klar for Manchester City. Den skadde midtbanespilleren går fra Borussia Dortmund for rundt 30 millioner euro. Gündogan som ikke blir spilleklar før i oktober etter å ha fått kneet ut av ledd på trening, hadde ett år igjen av kontrakten med Dortmund.

Gündogan kom til Dortmund sommeren 2011 fra Nürnberg for å erstatte Nuri Sahin som da gikk til Real Madrid. Gündogan hadde ikke den helt store tilliten blant fansen som erstatter for Sahin, som i 2010/11-sesongen var helt sentral i laget som tok et overraskende ligagull. Gündogan var da 20 år gammel.

Det tok en halv sesong før Gündogan fikk vist hva han står for, og hans skikkelige gjennombrudd kom da han scoret seiersmålet på overtid i semifinalen i DFB-cup i 2012 mot Greuther Fürth. Etter det tok han skikkelig av.

På Westfalenstadion utviklet han seg på kort tid til en verdensklasse midtbanespiller og ble enda bedre enn Nuri Sahin i den gulsvarte trøya. Han er flink til å spille enkelt og holde ballen i laget, selv på små flater, men også slå til med brilliante pasninger som kan åpne et hvert forsvar. Han innehar alle kvaliteter en moderne «nummer 8» skal ha, og tar også sitt defensive ansvar.

- Annonse -

Men Gündogan har også slitt med skader. I 2013/14 var han ute i 14 måneder, og han slet med å komme opp på sitt gamle nivå i 2014/15-sesongen. Da han endelig kom opp mot sitt beste igjen for Dortmund i fjor høst og vinter, ble han igjen skadet og gikk glipp av serieinnspurten og cupfinalen. Han mistet VM i 2014 i tillegg til årets EM.

Det er kanskje ikke tilfeldig at en trener som Pep Guardiola, som er veldig opptatt av posession, presenterte nettopp Gündogan som sin første signering.

«Grunnen til at jeg drar til Manchester City er muligheten til å spille under Pep Guardiola. Det var han som overbeviste meg om at dette var den riktige overgangen for meg. Under hans ledelse kan jeg ta det neste steget i karrieren min,» skrev Gündogan på sin offisielle facebookside etter at overgangen ble kjent.

«Det er ingen hemmelighet at Guardiolas fotball vil passe mine kvaliteter. Jeg er sikker på at store ting kan skje i Manchester City,» sier tyskeren til SID/WAZ.

Gündogan bruker samme mann som hovedgrunn til å forlate Dortmund som Mario Götze i sin tid brukte da han gikk til Bayern München i 2013.

Dortmund mister med den sin andre profil på kort tid, da Mats Hummels allerede er klar for Bayern München. Men Dortmund kan også være takknemlige for at Gündogan i fjor signerte en ny kontrakt, slik at klubben får overgangspenger for Gündogan nå. Det samme gjelder hans tidligere klubber 1. FC Nürnberg og Bochum som etter sigene får henholdsvis 4,5 millioner og 0,5 millioner euro. Gündogan understreket også at han er glad for at hans tidligere klubber får betalt.

«Jeg er glad for at selv om jeg har en skade nå så har klubbene blitt enige og Borussia Dortmund får kompensasjon,» sier spilleren.

Ifølge rapportene har midtbanespilleren signerte fireårskontrakt med Manchester City.

 

(Bilde: Wikimedia commons)

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -