Han ønsker å ta omstridte RB Leipzig til Champions League

242

Ralph Hasenhüttel klarte å berge plassen med FC Ingolstadt 04 i deres første sesong på øverste nivå, men nå er treneren klar for sitt neste mål, og det er som trener for ambisiøse, men ikke minst omstridte, RasenBallsport Leipzig.

Det 48-åringen oppnådde på Audi-Sportpark er ikke langt unna ekstraordinært, og han tror han kan oppnå enda større ting i sine nye omgivelser i Leipzig i gamle Øst-Tyskland.

«På et eller annet tidspunkt ønsker alle trenere å ta det neste steget. En dag ønsker jeg å spille for å vinne titler og delta i Champions League. Ikke mange lag i Tyskland har en mulighet til å nå toppen og kanskje vinne cupen, men potensialet her er enormt», sier Hasenhüttl til Kicker etter at han forrige måned signerte en treårskontrakt med RB Leipzig.

RB Leipzig er en ung klubb som ble stiftet i 2009, men deres framganger understreker Hasenhüttls optimisme. Målet den gang var å rykke opp til Bundesliga innen åtte år – og de klarte det på sju år. Nå er det å spille i Bundesliga et minimum av det som blir krevd i klubben som har fått hele Tyskland til å snakke om dem.

- Annonse -

Flere grupperinger av fans har nektet å reise til Leipzig på kamp – da måten de er støttet opp av Red Bull ikke samsvarer med de fleste tyskeres mening om hvordan en klubb bør drives.

Hasenhüttl, som er østerriker, har gjort mesterverk ut av Ingolstadt. Da han tok over i oktober 2013 var de nedrykkstruet i 2. Bundesliga, men de rykket opp tidlig på våren 2015 – og presterte godt i sin første Bundesliga-sesong med 11. plass. Bedre enn de fleste ventet.

Og Hassenhüttl har ikke bare gode prestasjoner bak seg i Ingolstadt som trener. Før det tok han den lille klubben VfR Aalen opp i 2. Bundesliga. Men nå er det enda større forventinger…

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -