Scoret og reddet: Målscorer og vikarkeeper ble matchvinner

135
Lucas Ocampos. Bilde: Werner100359, Wikimedia.

(Sevilla – Eibar 1-0) Lucas Ocampos ble Sevillas soleklare matchvinner mot Eibar. Ikke bare scoret han kampens eneste mål, men berget også seieren som keepervikar.

Det som først så ut til å bli en vanlig arbeidsdag for Sevillas angrepsspiller, endte i høyeste grad uvanlig. Ti minutter etter pausen sendte Ocampos Sevilla i føringen da han konverterte Jesus Navas’ innlegg. Allerede før pausen hadde kun en meget sterk redning av Eibars keeper Marko Dmitrovic hindret en tidligere scoring av Sevillas nummer fem.

Fem minutter på overtid kolliderte Kike Garcia og Sevillas sisteskanse Tomas Vaclik. Sistnevnte fikk en skade i kneet og måtte bæres av banen.

Sevillas trener Julien Lopetegui hadde allerede byttet fem ganger, og dermed kunne ikke reservekeeperen byttes inn. Lucas Ocampos tok på seg keeperdrakten og hanskene og sto ut kampen.

Elleve minutter på overtid måtte Ocampos gripe inn. Eibars keeper Dmitrovic var framme etter en dødball og fikk avslutte fra kort hold. Ocampos kastet seg i skuddet og reddet, før Navas reddet returen på streken.

Ocampos’ scoring og redning sikret Sevilla tre poeng. Laget holder dermed kurs mot Champions League neste sesong: Sevilla ligger på fjerdeplassen, seks poeng foran Villareal på plassen bak.