Hannover sjanseløse i bunnduellen mot Stuttgart

90
To mål og én målgivende mot Hannover: Steven Zuber. Bilde: Дмитрий Садовников, Wikimedia.

(Stuttgart – Hannover 5-1) Hannover 96 er på vei til 2. Bundesliga. Klubben fra Niedersachsen var sjanseløse i bunnduellen mot VfB Stuttgart. Stuttgart, derimot, klarte gjennom seieren å holde kontakten med Augsburg og de trygge plassene.

Stuttgart hadde kampens første store mulighet før det var spilt ett minutt. Etter et innlegg mistet Mario Gomez egentlig ballen, men fikk den tilbake via Waldemar Anton. Landslagsspissen satte ballen i stolpen.

Tidlig scoring

Kun tre minutter senere gjorde 33-åringen det bedre. Gomez ble spilt gjennom av Steven Zuber og overvant Michael Esser.

Stuttgart fortsatte å sette press på Hannover etter den tidlige scoringen. Hannovers forsvarsspillere var meget usikre og så aldri ut til å få grep på Stuttgarts angrepsspillere.

Stuttgart økte etter hjørnespark

Tolv minutter etter 1-0-scoringen utnyttet Stuttgart det. Ozan Kabak kunne heade uten særlig press etter Gonzalo Castros hjørnespark og stanget ballen i nettmaskene.

Hannovers katastrofale forsvarsspill inviterte Stuttgart til flere muligheter. Gomez brøt Antons horrible tilbakespill på Esser. Spissens avslutning traff kun Hannovers sisteskanse.

Deretter tok det litt tid før Stuttgart skapte flere muligheter. Hannover var meget harmløse og kom ikke i nærheten av vertenes mål.

Mot slutten av omgangen kom Stuttgart til flere muligheter. Hannovers gode keeper Esser reddet mot både Gomez’ heading etter Benjamin Pavards innlegg og mot Santiago Ascaibars skudd.

Det påfølgende hjørnesparket etterlot dog en sjanseløs 96-keeper. Castro slo ballen på nytt mot Kabak. Den unge tyrkeren hoppet høyere enn Hendrik Weydandt og scoret sitt andre Bundesliga-mål.

Nytt 96-håp knust av Zuber

Fem minutter etter pausen ble Hannover for første gang farlige. Genki Haraguchi vant andreballen etter Pavards klarering. Japanerens forsøk fra tjue minutter fløy så vidt over krysset.

Utenom det skjedde det lite foran målene. Stuttgart gjorde ikke mer enn nødvendig. Hannover var for svake til å true hjemmelagets forsvar.

Ut av det blå scoret Hannover etter halvspilt omgang. Haraguchi fikk ballen av Marvin Bakalorz og slo et innlegg i boksen. Der var Jonathas først på ballen og headet den over målstreken.

Stuttgart virket litt nervøse i en kort periode, men Steven Zuber roet vertenes nerver ti minutter etter Jonathas’ scoring. Et hjørnespark ble dårlig klarert av Hannovers forsvar. Zuber plukket opp ballen rett utenfor sekstenmeteren og skjøt. Via Jonathas gikk ballen utagbart i krysset.

Tre minutter senere scoret Zuber sitt andre for dagen. Etter et kort utspill mistet Takuma Asano ballen i nærheten av egen sekstenmeter. Christian Gentner fikk ballen og la den tilbake fra dødlinjen. Der stod Zuber og satte ballen kontrollert forbi Esser.

Stuttgart ligger fortsatt på kvalifiseringsplassen, men har nå 19 poeng. Avstanden til Augsburg på plassen foran er to poeng, Schalke ligger fire poeng foran Stuttgart. Hannover, derimot, er nest sist med kun 14 poeng.