Hannover sjanseløse mot Leipzig

75
Willi Orban scoret to mål mot Hannover. Bilde: Willibald11, Wikimedia.

(Hannover – Leipzig 0-3) Heller ikke Hannovers nye trener Thomas Doll klarte å få slutt på klubbens krise. Etter det fullt fortjente 0-3-tapet mot Leipzig har Hannover tatt to poeng i de siste ni kampene.

– Vi har vært preget av usikkerhet og trøtthet. Den ene eller andre spilleren må også jobbe med kondisjonsnivået. Man må framstå annerledes i Bundesliga. Leipzig spiller i en annen liga enn oss. Men i dag trengtes det lite for å slå oss. Vi må få hodene frie før neste kamp mot Nürnberg, sa Doll etter kampen til Eurosport.

Sjansebonanza

Hannover slet fra begynnelsen. Leipzig var klart best, kontrollerte kampen og skapte mange gode muligheter. Den første kom etter rundt tre minutter da Hannovers keeper Michael Esser reddet Marcel Halstenbergs frispark.

Leipzig fortsatte å ha muligheter. Pirmin Schweglers klarering fløy så vidt over eget mål. Esser vartet opp med to nye sterke redninger mot Marcel Sabitzer. Matheus Cunha traff tverrliggeren med en heading etter et hjørnespark.

Rett før pausen sørget et straffespark for kampens første scoring. Kevin Akpoguma felte Cunha i boksen. Denne gangen var Esser sjanseløs mot Halstenbergs plasserte skudd fra straffemerket.

To Orban-scoringer etter hjørnespark

I andre omgang prøvde Hannover å spille mer offensivt. Vertene var dog sjanseløse mot Leipzigs gode forsvar og kom ikke til noen gode muligheter. Samtidig åpnet det seg rom for Leipzig. Bortelaget økte ledelsen etter et hjørnesparket de fikk etter en overgang. Willi Orban stanget ballen i mål etter Halstenbergs innlegg.

Deretter fokuserte Leipzig på kontringer, mens Hannovers angrepsspill manglet en klar plan. Hjemmelaget klarte aldri å true Leipzigs forsvar.

Et nytt hjørnespark førte til kampens siste mål fem minutter før slutt. Denne gangen var det Emil Forsberg som slo ballen på Orban. Kapteinen headet ballen på nytt i nettmaskene.

Mens Hannover foreløpig ligger nest sist med elleve poeng, er Leipzig på fjerdeplass med 37 poeng og styrer mot Champions League. Leipzigs trener, Ralf Rangnick, var følgelig tilfreds etter kampen.

– Jeg er fornøyd. I første omgang hadde vi ikke nok dybde. Det gjorde vi bedre i andre omgang. Etter 2-0 var kampen avgjort, sa han etter kampen.