Håper på A-landslagsspill

158
Jørgen Strand Larsen var tilbake på banen for Groningen.. Foto: Thomas Johannessen, Fotballnerd.no

Jørgen Strand Larsen (21) står med ni mål etter overgangen til Groningen. I dette eksklusive intervjuet med Fotballnerd.no snakker han om det, hva han lærer av Arjen Robben og om mulighetene til A-landslagsspill.

Om A-landslagsspill
Strand Larsen spilte for nødlandslaget mot Østerrike 18. november i fjor. En heroisk innsats ble lagt ned av samtlige spillere.da Norge spilte 1-1 i gruppefinalen i Nations League.

-Det var en fin prestasjon av hele laget og det var utrolig kult å bli tatt ut, sier Jørgen Strand Larsen til Fotballnerd.no.

Han håper han kan være med A-landslaget videre i kampene som kommer, men forventer det ikke.

- Annonse -

-Det er tre utrolig bra spisser foran meg, men det er kult å være en del av snakkisen rundt A-landslaget. Det hadde vært utrolig kult å bli tatt ut på A-landslaget, sier Strand Larsen.

Les også: Molde er videre i UEFA Europa League

Jakter sin tiende scoring
Groningen ligger på en sjetteplass i Eredevisie etter 23 spilte kamper og 39 poeng. Ajax topper tabellen med 22 spilte kamper og 56 poeng.

Spissen har vært en suksess i Groningen etter overgangen fra Sarpsborg 08 i september 2020. Han står bokført med ni scoringer så langt. Strand Larsen håper hans neste scoring kommer allerede søndag mot Fortuna Sittard.

-Jeg scoret mine to første mål mot dem og håper det tiende kommer søndag. Jeg har vært nære to kamper på rad å score det tiende, sier Strand Larsen.

Jørgen Strand Larsen spilte for Sarpsborg før han gikk til Groningen. Foto: Thomas Johannesen, Fotballnerd.no

Om kontakten med Arjen Robben
En av dem han har mest kontakt med på laget er stjernen Arjen Robben, som er tilbake i Groningen som var hans klubb som juniorspiller. Robben har også spilt i PSV, Chelsea, Real Madrid og Bayern München.

-Han sitter ved siden av meg i garderoben vanligvis men nå er han skadet. Arjen er en veldig enkel og fin å prate med. Først og fremst kan jeg lære av ham som person. Han kunne latt være å hjelpe oss andre men han er veldig hjelpsom, sier Strand Larsen og fortsetter:

-Før han ble skadet lærte jeg også en del av ham på feltet. Jeg hadde noen innleggstreninger med ham, sier Strand Larsen.

Les også: Åpning av breddefotball er forsvarlig

Mye å forbedre
Han føler han har mye å forbedre fortsatt.

-Det er lett å si at jeg er blitt bedre å score mål nå når jeg scorer mange mål igjen. Men jeg har vært en målscorer og scoret mål jevnt og trutt siden jeg var ung. Det stoppet litt opp en periode i seniorfotballen, men jeg har blitt mye smartere i måten å bevege meg på. Jeg venter også til rette øyeblikk i boksen. Jeg er blitt en litt mer målrettet spiss, sier Strand Larsen.

Han ser mange forskjeller mellom nederlandsk og norsk fotball.

-Den største forskjellen er balltempoet. Tempoet er imponerende her. I Norge er vi mer vant til store, sterke bautaer med ikke så mye ballkontroll. Her er det mer ballkontroll i fokus, sier Jørgen Strand Larsen.

Les også: Norge – Tyrkia spilles i Malaga

Fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som elsker fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -