Har knust en rekord som keeperlegenden Sepp Maier trolig setter stor pris på

136
Michael Rensing har fått 20 straffer mot seg i Bundesliga, og alle har gått inn. Foto: Wikimedia Commons

Fortuna Düsseldorf-keeper Michael Rensing har satt ny Bundesliga-rekord i antall straffer imot uten å redde.

- Annonse -

På 20 Bundesliga-straffer mot keeperen, som tidligere har spilt Bundesliga for Bayern München (53 kamper), Köln (49 kamper) og Bayer Leverkusen (2 kamper), har alle gått inn. I sin tiende kamp i Bundesliga for Düsseldorf klarte han ikke å redde straffen fra Thorgan Hazard mot Borussia Mönchengladbach søndag. Dermed ble rekorden satt.

Rekorden tilhørte tidligere en av de aller største keeperlegendene i tysk fotball.

Sepp Maier måtte vente til den 20. straffen imot før han klarte å redde. Sepp Maier spilte for Bayern og Tyskland, og har særlig meritter fra 1970-tallet da han vant serievinnercupen tre år på rad (1974-76), ble europamester i 1972 og verdensmester i 1974. Han ble også ligamester fire ganger og cupmester fire ganger for Bayern.

Michael Rensing, som nå er 34 år gammel, har ikke hatt en like stor karriere, men han begynte i Bayern München og fikk altså over 50 Bundesliga-kamper for storklubben fram til 2010 etter å ha gått gradene i klubben.

Det må imidlertid sies at Rensing har reddet straffer. Han har reddet fem av 43 straffer imot i karrieren. Han har reddet tre straffer i 2. Bundesliga, en i DFB-pokal og en for Bayern II i regionalliga.

- Annonse -

Kommentarer

kommentarer