Hareide: VAR fjerner en del av sjarmen i fotballen

313
Åge Hareide mener VAR tar bort mye av sjarmen med fotballen. - FOTO: Holger Motzkau (Wikimedia)

Diskusjonene rundt det mye omtalte «nyvinningen,» VAR ser ut til å ikke ta slutt med det første.

Det mye omtalte VAR er ett het tema blant treneren, fotballeksperter og supportere rundt om i verden. VAR er ment for å gi en mer rettferdig avgjørelser i kampen i Verdensmesterskapet som pågår i Russland. Men det virker som om det ikke bare er positivitet, at flere dommere skal sitte å avgjøre med ennå flere kameravinkler.

– Var tar bort mye av sjarmen til fotballen det, sier Danmarks landslagsjef Åge Hareide, selv om han mener Perus straffespark mot Danmark var helt korrekt dømt med hjel fra VAR. Men sjarmen med fotballen forsvinner med VAR.

– Du mister diskusjonen,rundt om dommeren er god eller dårlig. Det er faktisk en del av sjarmen. Det er menneskelig å mislykkes, og feil er en del av fotballen.

«Det vil miste interessen om ingen svikter fordi da kan alle beholde ballen til kampen er over. Det er feil og usikkerheten som gjør fotballkampene spennende, sier Åge Hareide.

- Annonse -

VAR har allerede så langt i VM vært årsaken til Tre straffespark. Frankrike, Peru og Sverige har fått tildelt straffespark, selv om dommeren overser de situasjonen og vinket spillet videre.

Omvendt fikk Brasil i mot seg etter at Miranda ble dyttet av en Sveitser, mens England skulle hatt straffespark i kampen mot Tunisia, etter at Harry Kane ble revet ned men ble ikke tildelt. Danmarks landslagskaptein Simon Kjær skulle også ha fått tildelt straffe, da han ble holdt på en dødball-situasjon mot Peru.

Derfor vil VAR fortsatt være et spørsmål om skjønn – også fra videoopptakeren, påpeker Simon Kjær.

– Det var også som i Englands kamp hvor de var holding innenfor sekstenmeteren, slik som jeg selv følte i våres første kamp mot Peru.

– Der går også en gråsone når VAR skal tas i bruk, og når den ikke skal tas i bruk. Samtidig må den heller ikke ødelegge kampene for mye, ettersom det er en kontaktsport, avslutter Simon Kjær.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -