Harit matchvinner da Schalke slo Mainz

53
Amine Harit var Schalkes matchvinner mot Mainz. Bilde: Кирилл Венедиктов, Wikimedia.

(Schalke – Mainz 2-1) Takket være en sen scoring av Amine Harit har Schalke vunnet hjemmekampen mot Mainz. Dermed ligger Schalke foreløpig på andreplassen, mens Mainz har tapt fire av de fem første kampene.

Schalke hadde ballen mest i begynnelsen. Selv om hjemmelaget kom til noen avslutninger, skapte Schalke likevel ikke noen store muligheter. Mainz kom etter hvert bedre inn i kampen, men klarte heller ikke å produsere mer enn halvsjanser.

Ti minutter før pausen var Amine Harit for første gang sentral i kampen. 22-åringen trakk mot sentrum fra venstrekanten og spilte en smart pasning i sekstenmeteren. Suat Serdar banket ballen i nettmaskene fra sju meter. Fem minutter senere var Guido Burgstaller nær å doble ledelsen da han så vidt bommet på mål.

Schalkes ledelse til pausen var fortjent, og også i andre omgang styrte hjemmelaget kampen til å begynne med. Akkurat som før pausen manglet vertene imidlertid gjennomslagskraften i angrepsspillet og skapte ingen store muligheter.

Mainz kjempet seg etter hvert inn i kampen. Etter halvspilt omgang tok gjestene initiativet og begynte å skape farlige situasjoner. Et kvarter før slutt kom den ikke ufortjente utligningen. Jean-Paul Boetius vant ballen dypt i Schalkes halvdel og spilte den videre til Karim Onisiwo. Mot et passivt Schalke-forsvar skrudde innbytteren ballen i krysset.

Deretter bølget kampen fram og tilbake. Schalke var mer målrettet offensivt og skapte noen avslutninger, men slurvet i oppbyggingen bakfra, noe som tillot Mainz å komme til gode situasjoner.

Likevel var det hjemmelaget som tok kampens siste stikk: Harit fikk ballen av Jonjoe Kenny på høyre side, driblet mot Mainz-forsvaret, avsluttet med utsiden av foten og avgjorde kampen ett minutt før slutt.

Etter fem kamper har Schalke dermed ti poeng og ligger foreløpig på andreplassen. Mainz har kun tre poeng og befinner seg for øyeblikket på kvalifiseringsplassen.