Haugesund seirende ut av tabberikt Rogalandsderby

604

(Haugesund – Viking 4-1) Etter en særdeles turbulent uke der suksesstrener Mark Dempsey til slutt valgte å takke for seg, fikk fungerende hovedtrener Andrea Loberto en drømmestart som sjef i Haugesund.

Kampen startet med et massivt press fra hjemmelaget og det var tydelig at Loberto ikke ønsket å komme skjevt ut i sin første kamp som hovedtrener. Likevel var det Viking som skulle ta ledelsen tidlig i omgangen etter en grov klareringsfeil av FKH-kaptein William Troost-Ekong. Det tok imidlertid ikke lange stunden før hjemmelaget svarte. Få minutter senere utnyttet nemlig Torbjørn Agdestein nok en grov tabbe, denne gangen fra Vikings Claes Kronberg, og satte ballen kontant i mål.

Rogalandsderbyet så lenge ut til å ebbe ut på stillingen 1-1, men etter 71 spilte minutter snudde hjemmelaget kampen etter en kontant avslutning av Alexander Stølås som gikk via Tor Arne Andreassen og i nettet bak en forfjamset Austbø. Haugesund fortsatte presset og økte ledelsen til 3-1 ved samme mann.

Debuterte med scoring

Få minutter før full tid ble Haugesunds nysignering Liban Abdi spilt alene gjennom og sluttsatte resultatet til 4-1. Abdi feiret med å dra opp drakta og viste en T-skjorte det stod «Ukjent» på, noe som helt klart var et smått syrlig svar på hvordan Abdi har følt seg oversett av både det norske landslaget og norske speidere de siste årene.

Mer skjedde ikke på Haugesund stadion og laget som har overasket de fleste i årets Tippeliga står dermed med imponerende 28 poeng på 16 kamper.