Haugesund til topps da Riise debuterte

175

(Haugesund – Aalesund 3-0) Sesongens hittil lille overraskelseslag FK Haugesund tok i ettermiddag sin andre strake seier etter en meget overbevisende forestilling hjemme mot et tafatt Aalesund-mannskap.

Etter å ha produsert flere store sjanser innledningsvis, satt scoringen endelig for hjemmelaget etter 10 minutter ved William Troost-Ekong. Haugesund fortsatte å kjøre kampen og Sondre Trondstad doblet oppskriftsmessig ledelsen etter 38 minutter spilt i solskinnet på Haugesund Stadion. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-0 til hjemmelaget. Aalesund på sin side leverte en særdeles svak 1. omgang  og ledelsen var således meget fortjent.

Riise gjorde sin debut

6 minutter ut i den andre omgangen kom byttet de fleste norske fotballkjennere har ventet lenge på. John Arne Riise, mannen med flest landskamper for Norge gjennom tidende, erstattet Vebjørn Hoff og gjorde dermed sin debut for Aalesund i Tippeligaen, i en alder av 35 år.

Det ble, dessverre for Riise, alt annet enn noen drømmedebut og tangotrøyene skapte ikke stort mer med den hjemvendte sønnen på banen. I stedet gikk hjemmelaget opp i 3-0 ved Kwame Karikari i det klokka bikket 90 spilte minutter. Dermed fosser Mark Dempseys mannskap videre og står nå med to seire av to mulige.