Henning Berg imponerer

354
Henning Berg, her avbildet fra tiden i Legia Warszawa. Foto: Wikimedia

Henning Berg imponerer

Etter at Henning Berg tok over som manager for Videoton FC i Mai 2016 har klubben overrasket og imponert så langt i Ungarsk OTP Bank Liga. Etter litt over halvspilt sesong ligger Henning Bergs mannskap ett poeng bak serieleder Vasas og fire poeng foran fjorårets seriemester, Ferencváros.

- Annonse -

Selv om Videoton endte på en andreplass i fjor, så var de i realiteten aldri med i kampen om seriemesterskapet. Til slutt vant Ferencváros med 21 poeng ned til Videoton, til tross for at serievinneren dabbet noe av mot slutten av sesongen da seriegullet allerede hadde blitt innkassert. Dette førte til et trenerbytte for klubben med to tidligere seriemesterskap, noe som førte til at Henning Berg ble ansatt.

Etter en noe trøblete start på sesongen hvor de sto med kun ett poeng etter tre spilte kamper, har Videoton og Henning Berg nå fått orden i sysakene og er for alvor med i kampen om seriegull.

Selv om Videoton har slitt litt med uttellingen på bortebane i år, så er de likevel seriens mestscorende lag så langt. I neste, og siste runde før vinterpausen, venter Haladás på bortebane. Med seier der kan Berg og co. ta en velfortjent julepause på toppen av tabellen.

Ferencváros på sin side møter en av sesongens store skuffelser, MTK, på hjemmebane og bør klare å ta med seg tre poeng, mens Vasas har en tøff bortekamp mot Paks som så langt i sesongen er ubeseiret på hjemmebane.

Henning Berg og Videoton har på de første 18 kampene i år et poengsnitt på 1.83, kontra fjorårets poengsnitt på 1.67, og har virkelig satt press på forhåndsfavoritt Ferencváros. Ungarske fotballkjennere kaller dette en revolusjon med tanke på den store forandringen Henning Berg har maktet å utføre på så kort tid, og hvem vet hva Videoton vil oppnå når de blir enda mer komfortable med spillestilen og treningsmetodene Henning Berg har innført.

Kilder: http://www.tv2.no/a/8776550/

http://www.altomfotball.no/element.do?cmd=tournamentTable&tournamentId=6530&seasonId=338&useFullUrl=false

Kommentarer

kommentarer