Hertha, Freiburg og Paderborn med knepne seire

159

Bundesligaklubbene Hertha BSC og SC Freiburg har avansert til den andre cuprunden. Hertha slo Eintracht Braunschweig 2-1, mens Freiburg vant etter straffesparkkonkurranse. I den tredje kampen vant Paderborn over Ingolstadt.

Eintracht Braunschweig – Hertha BSC 1-2

Det tok rundt tjue minutter før det skjedde noe som helst. Rundt denne tida ble angrepsspillet til Hertha mer målrettet. Bundesligaklubben hadde to gode muligheter, men tok ledelsen ved en drømmescoring. En retur tok Marvin Plattenhardt volley og hamret ballen fra rundt 25 meter i målet. Etter pausen ble Braunschweig modigere. Begge lag spilte offensivt, men de beste sjansene hadde nå Braunschweig, som blant annet traff stolpen. Ti minutter før slutten utlignet hjemmelaget ved Mërgim Fejzullahu. Kun ett minutt senere sendte Vedad Ibisevic gjestene i føringen igjen. Det ble ikke flere mål, og Hertha vant kampen noe heldig.

Energie Cottbus – SC Freiburg 2-2, 3-5 på straffer

Freiburg har avansert med nød og neppe. Bortelaget var harmløse og uten kreativitet i en sjansefattig første omgang, mens Cottbus forsvarte seg bra. Rett etter pausen sendte Marcelo Costa vertene i ledelsen. Freiburg hadde deretter noen muligheter, men det var først på overtid at Mike Frantz sørget for utligningen ved et drømmetreff fra 16 meter. I ekstraomgangene fikk Freiburg idømt et straffespark som Nils Petersen bommet på. Den tidligere Cottbus-spilleren klarte likevel å få returen over streken. Fabio Viteritti utlignet kort tid senere. I straffesparkkonkurransen traff samtlige spillere unntatt Tim Kruse, som sendte ballen over tverrliggeren. Dominique Heintz scoret på den siste straffen og sikret Freiburgs seier.

SC Paderborn – FC Ingolstadt 04 2-1

I duellen mellom to lag fra 2. Bundesliga trakk Paderborn det lengste strået. Selv om begge lag spilte offensivt, tok det en halv time før det ble noen målsjanser, og det var først og fremst Paderborn som kom til sjanser. Uwe Hünemeier scoret etter både 34 og 44 minutter og sørget for hjemmelagets 2-0-ledelse til pausen. Etter pausen ble Ingolstadt mer offensive og hadde noen farlige situasjoner, mens Paderborn hadde en del meget gode overgangsmuligheter. Likevel var det kun Sonny Kittel som scoret et kvarter før slutt. Til syvende og sist vant Paderborn fortjent, og har avansert til cupens andre runde.