Hertha knuste Bayern og fikk en kveld de vil huske lenge

215

Hertha Berlin har fått sin beste seriestart noensinne, gikk på en smell i midtuka mot Werder Bremen (1-3), men slo tilbake med sin første seier mot Bayern München på ni år.

Hertha vant 2-0 i oppgjøret for et fullsatt Olympiastadion med 75.000 tilskuere.

De fikk 1-0 midtveis i første omgang på straffe av Vedad Ibisevic, mens Bundesliga-toppscorer Ondrej Duda (nå med fem mål) satte inn 2-0 etter vakkert angrepsspill i det 44. minutt.

Bayern skapte klart flest sjanser, akkurat som i midtuka mot Augsburg (1-1), men det var virkelig ikke dagen for storfavoritten i Bundesliga. Ballen ville ikke i mål, uansett hva de prøvde på. Samtidig var det sentrale spillere som ikke leverte.

Bayern leder fortsatt Bundesliga med 13 poeng på seks kamper, men Hertha er kun bak på målforskjellen. Senere i helga kan Borussia Dortmund og/eller Werder Bremen gå forbi de to topplagene på tabellen.

Per Ciljan Skjelbred spilte hele kampen for Hertha, mens Rune Almenning Jarstein ikke spilte på grunn av skade. I stedet sto Thomas Kraft en god kamp for hovedstadslaget.

«Vi vet at Bayern er et kvalitetslag, de har mer kvalitet i laget enn oss, vi må være realistisk. Det var viktig at vi scoret to mål i første omgang. Vi er veldig glad for at vi vant,» sier Ondrej Duda i intervju med Viasport.

Han sier at han har fått selvtillit av å score så mange mål og få tillit, med fem mål på seks kamper i sesongstarten.

For Bayern gikk det ikke som de hadde håpet.

«Det er et veldig skuffende tap. Jeg synes vi spilte godt i første omgang, men fikk 0-2 mot rett mot slutten av omgangen. Vi skal komme sterkere tilbake, vi trenger bare å sette sjansene,» sier Serge Gnabry i et intervju på Viasport etter kampen.