20 minutter i full fart er nok for både Juventus og Napoli for å sikre overbevisende seire.

JUVENTUS – SASSUOLO 3-1

Juventus åpner med en skrekk, da Buffon må redde på Politano i kampens første angrep. Higuain tar over og litt senere gir han Juve ledelsen med et velplassert skudd i lengste hjørne.
I det 10. minutt dobler El Pipita med en spektakulær volley fra straffemerket på Khediras målgivende.
Tyskeren treffer tverrliggeren med en annen heading rundt halvtime og Pjanic er raskest på returen.
Kampen er faktisk avgjort allerede, men Juventus mister fokus, igjen, på et hjørnespark: Buffon kommer ut og bokser luften, Khedira klarerer rett på Antei som scorer utilsiktet.

I andre omgang kontrollerer Juve spillet ganske enkelt, og Dybala skaper en god sjanse med en strålende sololøp. Det fjerde målet kommer ikke og Allegri (og spillere) begynner å tenke på Sevilla-kampen i Champions League til uka. Sassuolo prøver og kommer nær med Politano igjen, men Lichtsteiner klarerer på streken.

Det er en imponerende halvtime for Juve og med et temmelig bra grep på resten av kampen, men de har fortsatt tendensen til å lulle seg inn i egen overlegenhet og det kan være farlig, spesielt mot sterkere lag som kan utnytte det korte øyeblikket av distraksjon.

PALERMO – NAPOLI 0-3

Napoli slår tilbake i stil, men Palermo er tøffere enn forventet. Sarri velger å rotere noen spillere (Maggio, Zielinski og Insigne inn for Hysaj, Allan og Mertens) og laget har en innviklet første omgang. De produserer noen halvsjanser, men siste pasning eller avslutning mangler presisjon.
I slike situasjoner kan Napoli fort bli engstelige, men like etter pause blir alt bra og lett. Ghoulam slår innlegg på 45 grader, Hamsik treffer på halvsprett på det viktige 1-0 målet. Historisk for kapteinen også, for han overtar Maradona i Napolis toppscorer-tabell i Serie A med 82 mål.

Palermo smelter bort som smør i sola og Napoli scorer igjen på samme mønster: Insigne legger inn, Callejon overkjører Aleesami i lufta og header lett inn på lengste stolpe.
Den spanske kantspilleren scorer igjen da keeper Posavec slipper inn et relativt tamt skudd i det 65. minutt.
Kampen har ikke mye mer å tilby mens Napoli også sparer krefter for Mesterliga-kamp i Kiev.

Rotasjon var Sarri og Napolis forbannelse i fjor, og i de første 45 minuttene i kveld var det igjen en så som så kamp.
Etter 1-0 gikk alt etter planen, men en slags prestasjonsangst skaper fortsatt unødvendige vansker på en ellers veldig godt lag. Akkurat som Juventus’ selvsikkerhet.

Sarri er fornøyd, Allegri ikke så veldig mye

Champions League-fotball er vel ikke like tilgivende som Serie A, men Sarri ser ikke bekymret ut over lagenes mentale lapskauser.

“Vi hadde fullstendig kontroll på kampen – fortalte Sarri til mediene – Palermo dekket rommet bra i første omgang og det var litt vanskelig å spille hurtig, men etter hvilen høstet vi frukten av vårt arbeid”.

Allegri lar seg ikke forhekse av fyrverkeriet og spiller brannvesen mot entusiasme.
“Halvtimesshow er gode hvis alle hjelper med å ikke risikere i de 60 gjenstående minutter. #aldrinøyeseg” tweetet Juve-sjefen.
“Vi må bli bedre defensivt og ikke gi motstanderen mange sjanser som vi gjorde i kveld – fortsatte han i intervjuer – På 3-0 burde vi ha beholdt ballen bedre. I angrep var vi flinke, men vi må finne vårt defensive DNA igjen”.