Higuain klar for Chelsea

730

Kveldens kamp mot Juventus var mest sannsynligvis Gonzalo Higuain sin siste i Milan-drakt.
Det hadde ligget i kortene for noen dager allerede og hans redusert involvering i Supercup, både på og utenfor bane var et ganske klart kjennetegn. Nå er det offisielt for Juventus og Chelsea har kommet til enighet om overgangen. Milan måtte ha det siste ord i saken men det var vel åpenbart at de ikke vil beholde en misfornøyd og frustrert spiller.

The Blues skal ‘arve’ Milans låneavtale utover sesongen, men Juventus ville vel ha noe mer langsiktig.
Higuain skal derfor bli i London i 2019-20, dersom noen sportslige mål blir fullført. Ellers får Chelsea fakultativ utkjøpsklausul bare til juni 2019 og El Pipita skal tilbake hjem til Turin.

Overgangen gagner alle

Avtalen er tilfredsstillende til alle partene. Juventus kvitter seg med Higuains høye lønn med en ganske høy sjanse til å selge ham for godt før eller senere.
Milan løser seg ut av en kostbar og mislykket avtale uten å betale lønn for resten av sesongen.
Spilleren skal jobbe igjen med Maurizio Sarri, treneren som har hittil klart å få det beste ut av ham. Chelsea er vel en tøff utfordring men Higuain skal starte med fornyet tillit etter noen tunge perioder i Serie A.

Spissjakten er i gang

Overgangen skal også starte en slags dominoeffekt for spissene i begge klubber. Milan har vist stor interesse i Genoa nier Krzysztof Piatek (men Michi Batshuayi som skal folate Valencia er en alternativ).
Med Higuain inn er Alvaro Morata på vei ut av Stamford Bridge, retning Atletico Madrid.
Sagaens første kapittel er endelig over.

Kommentarer

kommentarer