Historiske øyeblikk i La Liga

214

Bilde (El Mundo Deportivo): Granada vant en viktig seier og de stilte med en historisk lagoppstilling – 11 nasjonaliteter.

Runde 23 i La Liga ble ikke preget av de største overraskelsene rent sportslig sett. Men det skjedde saker som får sin plass i historiebøkene. Det var så klart mange spørsmål om Barcelona skulle riste av seg skuffelsen fra Paris. I Madrid er det igjen blusset opp litt usikkerhet om fremtiden til Isco og James. Isco sier han skal vurdere sin fremtid etter at sesongen er ferdig. Når Bale nå er tilbake, så vil det bli mindre tid på Isco.

Granada – Real Betis 4-1. Scoringer: G: Gonzales, Ramos (2), Pereira RB: Petros.
Tre kjærkomne poeng for Granada som har slitt så lang i sesongen. Fremdeles på nest siste plass, men nå med en viss kontakt til lagene foran. Les også om det historiske fra denne kampen: https://www.fotballnerd.no/granada-historisk-startoppstilling/

Lørdag 17/2 – Tre av topplagene i aksjon og alle vant sine kamper:

Sporting Gijon – Atletico Madrid 1-4. Scoringer: SG: Alvares. AM: Carrasco, Gameiro (3).
Det så lenge ut til at sporting skulle klare å stjele et poeng i denne kampen. Det sto 1-1 helt til 80 minutter var spilt. Så våknet Kevin Gameiro og banket inn et hat-trick på under 5 minutter (4 minutter og 43 sekunder). Det ble raskt pratet om rekord. Bebeto har visstnok et raskere hat-trick fra 1995, men det skal være det raskeste gjort av en innbytter. Gameiro kom inn etter 62 minutter spilt.  Viktig for Atletico for å henge med i teten. Sporting spilte en bra kamp, men det ble ikke poeng denne gangen heller. Fremdeles på nedrykksplass, a poeng med Granada.

Real Madrid – Espanyol 2-0. Scoringer: Morata, Bale.
Real Madrid stilte med et relativt reservepreget mannskap, men de har en jevn og god tropp og de klarte dette greit likevel. Dominerte mesteparten av kampen og vant en kamp de skal vinne. Hjemmelaget stilte med Casilla (ex. Espanyol) i mål, og Espanyol hadde Diego Lopez (ex. Real Madrid) i mål. Real Madrid leder til tross for 2 kamper mindre spilt.

Sevilla – Eibar 2-0. Scoringer: Sarabia, Vitolo.
En forventet seier til Sevilla, selv om det ble en ganske jevn kamp. Eibar gjorde det vanskelig for Sevilla. Det stod 1-0 helt til 1 minutt på overtid og Eibar hadde muligheter til å utligne. Sevilla henger med i toppen, og inntok andre plass på tabellen.

Real Sociedad – Villareal 0-1. Scoring: Castillejo.
En kamp mellom 5. og 6. plass på tabellen. Villareal, de vanskeligste laget å score på denne sesongen i Spania. Et lag som klarer å vinne kamper uten å ha ballen i laget veldig mye. I dag viser statistikken 35 % ballinnehav. Inntrykket gjennom hele kampen var at Real Sociedad skulle ta seieren. De spilte god fotball, skapte en del sjanser, men det ville seg ikke. Avslutningene ble for upresise. Villareal får sitt vinnermål 4 minutter på overtid og skal være veldig godt fornøyd med tre poeng i San Sebastian denne søndagen.

Valencia – Athletic Bilbao 2-0. Scoringer: Nani, Zaza
En veldig viktig seier for Valencia. De har slitt veldig denne sesongen og nå ser det ut til at de skal komme seg litt bort fra nedrykksstreken. Valencia har ikke scoret siden 21. januar, så det var på tide at noe skjedde nå.

Celta Vigo – Osasuna 3-0. Scoringer: Sisto, Jozabed, Aspas
Osasuna ser det ut til at vi kan avskrive allerede. De har nå 8 poeng opp til sikker plass. 10 poeng etter 23 kamper skal noe til å snu. Celta vant en veldig grei seier hjemme, men er bare på en 9. plass. Spill i Europa ser vanskeligere ut denne sesongen. Aspas scorer igjen og er på 4. plass i skytterligaen. Han var i Celta til og med 2013-sesongen. Gikk til Liverpool og ble en flopp der. Ble lånt ut til Sevilla, men ble lite brukt der også. Han kom hjem igjen til Celta før forrige sesong og ser nå ut til å blomstre igjen.

Barcelona – Leganes 2-1. Scoringer: B: Messi (2), L: Lopez
Det ble seier til slutt for Barcelona. Reddet av et straffespark på slutten av kampen. Dette var ingen stor forestilling av Barcelona. Leganes kjempet hardt og skapte en del muligheter. Ter Stegen hadde et par matchvinner redninger. Skal Barcelona være med å kjempe om tittelen må de løfte seg i forhold til siste ukes prestasjoner. Det er ingen grunn til å tro at Luis Enrique er fornøyd med noe annet enn 3 poeng etter denne kampen.

Runde 23 avsluttes mandag 20/2 med Malaga mot Las Palmas.