Hjemmeseier mot Watford: Innbytterne redder Chelsea

213
Batshuayi Bilde: Brian Minkoff- London Pixels, Wikimedia.

Innbytterne Michy Batshuayi og Willian reddet Chelsea fra det tredje strake tapet i Premier League. Et sterkt Watford-lag tapte til slutt sin første bortekamp denne sesongen.

Til tross for at to tabellnaboer møtte hverandre da Chelsea (5. plass) tok imot Watford (4.) på Stamford Bridge, kunne forutsetningene neppe vært mer forskjellige. Etter tapet mot Manchester City på hjemmebane, tapte Chelsea også overraskende med 2-1 for Crystal Palace forrige uke, og har dermed tapt sine siste to kamper i Premier League. Watford derimot har vært ubeseiret i sine tre siste kamper, og slo Arsenal 2-1 forrige helg.

Watford begynte kampen med stor selvtillit, men uten å komme til målsjanser. Det var Chelsea som sto for kampens første scoring etter 11 minutter. Etter et kort hjørnespark og en pasning fra Eden Hazard, skrudde Pedro ballen i krysset bak Watford-keeperen Heurelho Gomes fra utenfor sekstenmeteren. En drømmescoring, men med bismak: Før corneren var det Eden Hazard som var sist på ballen, og det burde ha blitt dømt utspark fra mål i stedet for corner.

I store deler av første omgangen utviklet seg deretter en kamp med høy tempo, men med få målsjanser. Watford prøvde også etter baklengsmålet å spille offensivt, og særlig Richarliason hadde noen gode aksjoner. Likevel klarte Watford ikke å knekke Chelseas forsvar, som gjorde en bra jobb i denne perioden. Chelsea på sin side prøvde å utnytte rommet til kontringer, men hjemmelagets pasninger var for upresise. Kun i det 16. minuttet kom Chelsea til en god mulighet etter en kontring, men Fabregas lyktes ikke å lobbe ballen over Gomes. Utenom dette var de fleste skuddene fra begge lag langskudd, og det fantes nesten ingen avslutninger fra innenfor sekstenmeteren.

I overtid av første omgangen kom likevel utligningen. Etter et langt innkast headet David Luiz ballen i Bakayoko, og fra ham falt ballen foran føttene til Adoulaye Doucouré. Midtbanespilleren gjorde ingen feil, og banket ballen i målet. Dermed ble det 1-1 til pause, et rettferdig resultat i en jevn kamp.

Det var også Watford som startet best i andre omgang. Etter 48 minutter kom Richarliason til avslutning etter et innlegg fra Kiko Fermenía, men bommet på åpent mål fra 3 meter. Mindre enn ett minutt senere gjorde Richarliason det godt igjen. Etter at Bakayoko mistet ballen på midtbane, var Chelseas forsvar i ubalanse. Richarliason sendte en fin pasning til Roberto Pereyra, som gjorde ingen feil alene foran Thibaut Courtois.

Chelsea så ut til å være preget av scoringen. Richarliason kom til en ny god sjanse, men headet utenfor fra fem meter. Til tross for at Watford ikke kom til flere klare målsjanser, var de det dominerende laget i denne perioden.

Chelsea utlignet ut av ingenting i det 71. minuttet. Et innlegg fra Pedro headet innbytteren Michy Batshuayi utagbart i målet. Chelsea jaktet nå alle tre poeng, og Batshuayi kom til en ny stor sjanse, men satte ballen rett utenfor etter et frispark (82.). Chelsea endte likevel med å vinne kampen: En fin assist fra innbytteren Willian headet Cesar Azpilicueta i mål fra kort hold (87.). Watford hadde deretter ikke noe mer å komme med, og i det femte minuttet av overtida avgjorde Chelsea kampen for godt. En sløvete pasning fra Miguel Britos headet Bakayoko til Batshuayi, som scoret sitt andre for dagen.

I en god og jevn fotballkamp vant Chelsea til slutt litt heldig over et jevnbyrdig Watford-lag. Antonio Conte lyktes med byttene sine, som gav Chelsea nytt liv i en kamp som kunne ha gått begge veier. Chelsea unngår dermed en alvorlig krise, mens Watfords klatring i tabellen stoppes foreløpig.