3. Liga: Hjemmetap for Kaiserslautern – Braunschweig fortsatt uten seier

196

1. FC Kaiserslautern og Eintracht Braunschweig, som sammen rykket ned fra 2. Bundesliga i 2017/18-sesongen, er ikke i form. Braunschweig spilte kun uavgjort mot FSV Zwickau, mens Kaiserslautern tapte mot Preußen Münster.

Eintracht Braunschweig – FSV Zwickau 1-1

Braunschweig dominerte fra starten, og hadde kontrollen over kampen og ballen. Zwickau stengte rommene smart, og som følge av det hadde hjemmelaget ikke én eneste mulighet i første omgang. Zwickau scoret på sin eneste sjanse. Nils Miatke bredsidet Christian Bickels pasning i nettmaskene. I andre omgang kom Braunschweig til sjanser, og traff blant annet stolpen. For å utligne trengte hjemmelaget likevel et tvilsomt straffespark som Philipp Hofmann konverterte. Flere scoringer ble det ikke, og etter tre kamper har Braunschweig kun to poeng, mens Zwickau har fem.

1. FC Kaiserslautern – Preußen Münster 1-2

I en jevn kamp hadde begge lag noen muligheter i første omgang. Fem minutter etter sendte Kevin Kraus Kaiserslautern i ledelsen, med god hjelp av Münsters keeper Oliver Schnitzler. Kampen var fortsatt jevn, med sjanser på begge sider, men det var Münster som scoret et kvarter for slutten. Fabian Menig reagerte kjappest etter et frispark, og utlignet fra seks meter. Deretter bølget kampen fram og tilbake, før den ble avgjort ved en drømmescoring på overtid. Martin Kobylanski skrudde et frispark fra 25 meter rett i krysset. Mens Münster (seks poeng) er i de øvre regionene av tabellen, er skuffelsen i Kaiserslautern (fire poeng) stor.

VfR Aalen – Würzburger Kickers 3-2

Det eneste laget uten poeng etter tre kamper er Würzburg. Etter scoringer av Sascha Traut og Matthias Morys ledet Aalen allerede med to mål etter åtte minutter. Etter en halv time sørget Dennis Mast for nytt håp hos Würzburg, men kun seks minutter senere sendte Marian Sarrs heading Aalen 3-1 i ledelsen. I andre omgang var Aalen flinke til å ikke la Würzburg komme til mange muligheter. Ti minutter før slutten scoret Simon Skarlatidis hjemmelagets andre for dagen da han satte et frispark i målet, men flere sjanser ble det ikke. Aalen sikret seg dermed sin første seier denne sesongen.

FC Carl Zeiss Jena – Hallescher FC 0-3

Jena endte opp med sitt første tap etter tre kamper, mens Halle sanket inn sine første poeng denne sesongen. Alle tre scoringer kom i løpet av første omgang. Mathias Fetsch hamret ballen i krysset etter et kvarter. Pascal Sohm økte ledelsen fem minutter før pausen, og Braydon Manu scoret på overtid. Ledelsen var fortjent, ettersom Halle var det klart beste laget i første omgang. Jenas usikkerhet forsvant først i andre omgang, men Halle klarte til slutt uten større vansker å sikre seg poengene.

Fortuna Köln – Karlsruher SC 0-1

Kampen mellom Köln og Karlsruhe var jevn. Begge lag hadde noen muligheter, men det tok lang tid før scoringen kom. Florent Muslija avgjorde kampen ved å skru ballen i lengste hjørnet fra utenfor sekstenmeteren et kvarter før slutten. Selv om begge lag hadde flere muligheter, ble det ingen flere scoringer. I en jevn kamp tapte Köln noe uheldig og har fortsatt tre poeng, mens ubeseirede Karlsruhe nå har fem poeng.