Hoffenheim er med for fullt i Europa-kampen etter seier mot Leverkusen

108
Til tross for at Andrej Kramaric ødela Ishak Belfdoils hat trick, var den algeriske landslagsspilleren den avgjørende spilleren da Hoffenheim slo Leverkusen. Bilde: Northside, Wikimedia.

(Hoffenheim – Leverkusen 4-1) Hoffenheim har vunnet den viktige kampen mot Leverkusen og ligger for øyeblikket kun ett poeng bak Europa League-plassene. Leverkusen fikk aldri kontroll på vertenes sterke angrepsspillere.

Leverkusen hadde kampens første gode angrep etter litt over 2 minutter. Etter en fin pasning spilte Leon Bailey ballen på tvers foran målet mot Kevin Volland. Benjamin Hübner fikk en tå på pasningen og hindret at Volland kunne skyte på åpent mål.

Volland svarte på Belfodil

Hübner var også delaktig da Hoffenheim tok ledelsen etter ni minutter. Midtstopperen spilte en god pasning mot Andrej Kramaric etter en ballgevinst. Den kroatiske landslagsspilleren førte ballen fram til Leverkusens sekstenmeter og spilte derfra en fin pasning mot sentrumet. Ishak Belfodil plasserte ballen i nederste hjørne fra 15 meter.

Leverkusen svarte kun sju minutter senere. Hoffenheim fikk ikke klarert ballen godt nok etter et innlegg. Julian Brandt snappet opp returen og slo et nytt innlegg etter veggspill med Karim Bellarabi. Innlegget kom presist til Kevin Volland og spissen stanget inn utligningen.

Mot sin eks-klubb kunne Volland ha sendt Leverkusen i føringen kort tid senere, men traff ikke ballen godt nok da han dukket opp fire meter foran scoringen. Avslutningen havnet i klypene til Oliver Baumann.

Utenom det var det Hoffenheim som etter hvert tok styringen og som skapte mulighetene. Kramaric ble spilt gjennom av Leonardo Bittencourt. Lukas Hradecky reddet mesterlig mot Hoffenheim-spissen som uansett var i offside. Hradecky var sjanseløs da Belfodil scoret på en retur, men ble avvinket for offside. Mot Bittencourts forsøk etter Kramarics innlegg fem minutter senere hadde Leverkusens sisteskanse vært sjanseløs på nytt, men ballen snek seg forbi lengste hjørne.

Selvmål, scoring og «måltyveri» etter pausen

Fem minutter etter pausen sørget Leverkusens Lars Bender for at Hoffenheim tok ledelsen på nytt. Pavel Kaderabek spilte ballen fra kantposisjonen mot sentrum. Innbytteren Nadiem Amiri skjøt på målet. Avslutningen hadde ikke vært noe problem for Hradecky, men Bender styret ballen forbi egen keeper.

Leverkusen prøvde å svare på nytt. Både Patrick Weiser og Leon Bailey fikk avslutte. Baumann reddet begge forsøk.

Etter en drøy time viste Hoffenheim seg å være iskalde foran målet. Etter en ballgevinst spilte Florian Grillitsch en lang pasning i bakrommet som havnet hos Belfodil. Hoffenheim-spissen rundet Weiser og satte ballen i nærmeste hjørne.

Leverkusen ga ikke opp, men manglet presisjon i angrepsspillet. Hoffenheim forskjøv bra og dekket rommet. Leverkusen kom kun til noen få avslutninger etter 3-1-målet.

Samtidig var hjemmelagets kontringer en stadig trussel. En ny overgang sørget for den endelige avgjørelsen. Etter at Amiri hadde vunnet ballen i egen halvdel spilte Kerem Demirbay ballen videre til David Otto. 20-åringen sentret Belfodil som plasserte ballen forbi Hradecky i lengste hjørnet. Kramaric hindret Belfodils hat trick og «stjal» scoringen ved å berøre ballen rett før streken.

Scoringen var kampens siste høydepunkt og Hoffenheim vant fortjent mot Leverkusen. Leverkusen ligger kun ett mål bak VfL Wolfsburg som for tiden innehar sjetteplassen. Ett poeng bak de to klubbene ligger Hoffenheim.