Hønefoss seriemestere i 2. divisjon avd 1.

504

Før kveldens hjemmekamp mot Hallingdal har saken vært klar i over en uke.

Jentene på AKA-Arena har hatt en eventyrlig sesong. 58 poeng og 106 mål på 22 kamper. Soleklar vinner av avdelingen. Ned til Kongsvinger skiller det 11 poeng. Nå er de klare for kvalik-kamp til 1. divisjon, der de møter enten Tromsø eller Bryne.

Kveldens kamp mot Hallingdal endte med 3-0 seier. 235 tilskuere fikk se en kamp med store muligheter for begge lag. Hallingdølene gav aldri opp og var nær scoring flere ganger. Takket være et resultat i en annen kamp i bunnstriden kunne de også juble etter kampen. De beholdt plassen i 2. divisjon.

Av de 106 målene  ligamesteren laget i 2018, er det to spillere som har scoret 63 mål tilsammen. Begge to noterte seg for nettkjenninger i kveld. Ingvill Hågensen var frempå to ganger før hvilen og med det noterte hun seg for 23 mål i sesongen. Men ingen er i nærheten av norsk kvinnefotballs ukjente juvel. Silje Nyhagen satte punktum for kampen med 3-0 og dermed lå kula i målet for 40. gang denne sesongen. En utrolig prestasjon. Det gir 1,81 mål per kamp. Tilsammen har de 2,86 mål per kamp i 2018. Hvorfor er ikke de med i en diskusjon om spill i Toppserien eller på landslaget?

Nå venter kvalik-spill om drøye to uker. Vinneren får en plass i 1. divisjon. Hønefoss trenger et lag i de høyere divisjoner og jentene på laget har potensiale til å nå langt.

Kommentarer

kommentarer