Hønefoss spiller 3. divisjon i 2019.

809

Dette er historien om klubben fra AKA-Arena i Hønefoss.

I 1994 spilte de sist i 3. divisjon. Da het klubben Liv/Fossekallen. Tre år seinere og stadig i 2. divisjon fikk klubben nytt navn, L/F Hønefoss. Året etter stod byen på hodet, de rykket opp og 1. divisjons fotball skulle spilles på Hønefoss Idrettspark som hjemmebanen da het.

Det gikk ikke lang tid før styret og klubben ville skifte navn igjen. i 2002 ble navnet gjort om til dagens Hønefoss ball klubb. Veien gjennom 1. divisjon var lang, fra 1999 til 2009. I løpet av perioden skjedde det mye med laget. Deres beste prestasjon i cupen skjedde med en 5-0 seier hjemme mot HamKam i kvartfinalen. Hele byen trodde på cupgull men eventyret stoppet i semifinalen mot Molde.

Ved sesongstart i 2009 stod en ny stadion ferdig. AKA-Arena. Typisk nok var det ikke stappfullt på tribunen da, det ventet man med til siste kamp mot Sogndal og opprykket var klart. Det skulle spilles Tippeliga i 2010.

2010 fikk en tøff start. Med tidligere Molde profil Ole Bjørn Sundgot som trener var nok ikke klubben klar for tempoet i ligaen. De fem første kampene endte med tap og Sundgot fikk sparken. Utrolig nok vant de første kampen etter med legenden Tom Gulbrandsen som trener. Stabæk gikk på et uventet hjemmetap. Resten av sesongen var laber. De endte på kvalikplass og rykket ned til fordel for Fredrikstad.

2011 var en god sesong, de rykket rett opp igjen og dermed skulle det bli to nye sesonger med Tippeliga.

2012 startet bra men ingen seire på de siste tretten kampene sørget for 13. plass og ny kontrakt. 2013 skulle bli den siste med tippeliga i Hønefoss. En sesong med sisteplass på tabellen og nedrykk til Adecco for 2014. Nedturen hadde begynt.

Sesongene 2014 og 2015 var preget av mye turbulens og trenerskifter. Midt i 2014 tok Rune Skarsfjord over roret, det gav effekt, men 11. plass gav ikke helt det resultatet de forventet. 2015 ble den siste med Adecco, 28 poeng gav nedrykk og Skarsfjord trakk seg.

2016 skulle bli den første sesongen med 2. divisjon på 18 år. De endte på 3. plass som ikke holdt til opprykk. 2017 begynte dårlig og endte opp på 10. plass. En dramatisk sesong der de så vidt beholdt plassen.

2018 er blitt et mareritt for klubben. Den lokale stopperkjempen Frode Lafton var blitt hovedtrener men det hjalp ikke når poengene ikke renner inn. Klubben brukte desperate midler og hyret inn Drillo for hjelp og støtte i løpet av sommeren. Det gav ingen effekt. Styret var ikke fornøyd og 1. september fikk Lafton sparken og ble erstattet av Tor Thodesen, best kjent for å ha gjort det bra med Sandefjord. Utover høsten ble det klart at klubben lå på bunnen av tabellen med bare to seire. Thodesen sa i et intervju med lokalavisen at situasjonen nesten var håpløs og at spillergruppa ikke hadde mye tillit til han.Det var mangel på kommunikasjon.

Nedrykket til 3. divisjon ble klart mandag kveld da Fram Larvik slo Odd 2. med 1-0.

Det er synd å si men det er ikke mer en fem år siden jeg selv satt på tribunen og så en hjemmekamp mot Brann med 2-2 som resultat.

En dag må klatringa oppover igjen begynne.

Kommentarer

kommentarer