Hovedrunden tilbake fra vinterdvale

172

Etter at Hamburg og Bayern sparket i gang serien fra juleferien fredag kveld, så var det oppstart for flesteparten av de andre lagene til den vanlige tiden, lørdag 15:30. For den nøytrale, kanskje ikke de helt store kampene, men som vanlig leverte Bundesligaen en god mengde mål.

Ingolstadt – Mainz 1-0 (1-0)

Det måtte et straffespark til for å få en vinner i denne kampen. Og som sjansene, kom den i første omgang. Dommer mener at et skudd blir blokkert av armen til Danny Latza, og dømmer straffe. Diskutabelt da armen er relativt tett inntil kroppen, men dømt er dømt. Hartmann setter ballen sikkert i motsatt hjørne av det keeper slenger seg til, og 1-0 er et faktum. Mainz kommer nærme på overtid da Clemens får sitt forsøk reddet av Ingolstadts keeper. Andreomgang preges av tamt spill en ikke altfor spennende kamp ebber ut i 1-0 til hjemmelaget som klatrer over Hamburg på tabellen. Mainz forblir på en åttende.

Hertha Berlin – Augsburg 0-0 (0-0)

En av forhåpentligvis få 0-0 kamper. To lag som på tampen av 2015 viste at det er poengene som teller, også får heller de andre stå for underholdningen. Hertha på topp 4, der ligger de pga en defensiv orientert fotball, Augsburg kom seg vekk fra bunnplasseringen, og vil helst slippe å falle ned der igjen. Derfor var det kanskje ikke en overraskelse at det ble som det ble i denne kampen. Mest på hugget var det faktisk Augsburg som var, og vår «venn» Jarstein måtte i aksjon et par ganger. Begge lag hadde sine sjanser, men det ble litt lite kvalitet i avslutningene. Augsburg forbigått av Darmstadt, Hertha taper terreng til Dortmund/Gladbach, alt ettersom utfallet av de to lagene i kveld.

Hoffenheim – Leverkusen 1-1 (1-0)

To lag som begge må løfte seg om det skal bli god stemning i leiren utover sesongen. Hoffenheim helt nederst, Leverkusen kanskje en litt skuffende sesong hittil. Den svenske nykommeren fra Liege foran sesongen, Jiloan Hamad, scorer i sin første kamp for Hoffenheim. Svensken, lenge ute med skade, får bra treff etter en klarering. På volley hamrer han ballen lavt og hardt i hjørnet. En vakker scoring. Leverkusen kommer tilbake kvarteret før slutt, midtstopper Toprak scorer etter at Leverkusen først skyter i stolpen, det oppstår kaos i feltet, før Toprak kommer seirende ut av hodeduellen på 3 meter. En fortjent utlikning, i en kamp der Leverkusen egentlig fortjente mer. Hoffenheim over Hannover på poeng, Leverkusen nå poenget foran Schalke med en kamp mer spilt.

Hannover – Darmstadt 1-2 (1-1)

Jeg roste Darmstadt for å være gode på bortebane i vår første podcast, de viser igjen at rosen ikke er ufortjent. Nok en seier på bortebane for et nyopprykket lag, dog mot laget jeg tror rykker ned. Hannover begynte derimot bra. Nysignerte Szalai og Almeida (Signert for en uke siden) åpner ballet. Ti minutter er gått når et innlegg mot Szalai legges tilbake til Almeida. Han får stå fritt og fyre avgårde et knallhardt skudd høyt i mål. Keeper rekker ikke å få opp hendene i tide. Kvarteret senere får Darmstadts keeper opp hendene på en god heading fra Szalai og hindrer 2-0. Istedenfor er det bortelaget som får uttelling. Wagner er først på ballen på fem-meteren og pirker inn 1-1 etter halvtimen. Wagner blir tomålsscorer rett etter pause. Hannover mister ballen på vei fremover, Darmstadt varter opp med en tilnærmet prefekt kontring. Et innlegg ender med en heading i stolpen, heldigvis for Darmstadt dukker Wagner alene opp på returen og får satt den i mål. Det er Darmstadt som skaper sjansene resten av omgangen, og vinner fortjent. Nykommeren får litt pusterom til nedrykksstriden, Hannover fortsatt «nedi driten»

Köln – Stuttgart 1-3 (1-1)

Etter å ha slått Dortmund 2-1 i siste kamp før juleferien, varter Köln opp med en prestasjon i helt andre enden. Kampen er kanskje allerede tapt på forhånd når hjemmelaget stiller opp i karnevalsdrakter? Stuttgart viste seg å være det beste laget, selv om Köln fikk den første scoringen. Niedermeier får det glatte lag av dommeren som mener han er ufin i egen 16-meter. Gult kort og straffe, kanskje noe strengt, Modeste er om ikke sikker, god nok til å sette ballen i mål. Nærmere sagt midt i mål. Keeper slenger seg, men er mye om å gjøre før ballen treffer beina. Stuttgart kommer tilbake med Didavi når Horn gir en uheldig retur rett ut i feltet. Der kommer Stuttgartspilleren først på. Bortelaget tar ledelsen 5 minutter ut i andreomgang. Werner, kanskje ikke mest kjent for å være en sterk hodespiller, får gå uhindret opp på en corner, og heade ballen i mål. Slapp markering. Gentner setter nærmest spikeren i kisten etter 83 minutter. Rupp gjør alt forarbeidet, tar seg forbi spiller etter spiller, og setter opp Gentner som får en enkel oppgave på åpent mål. Köln går glipp av en sjanse til å virkelig spille seg inn mot Europa League, Stuttgart får noe å bygge videre på.

Innlegget Hovedrunden tilbake fra vinterdvale dukket først opp på Bundesliga Norge.
Source: Blnorge.com