Høye forventninger til De Bruyne

176

Høye forventninger til De Bruyne

 

Søndag ble den ettertraktede offensive midtbanespilleren endelig klar for Manchester City. Hentet fra Wolfsburg for svimlende 55 miilioner pund til den engelske storklubben er det knyttet store forventninger til den unge belgieren som en gang i tida var Chelsea spiller under selveste Jose Mourinho. Han ble dog funnet for lett for London klubben og endte opp i Bundesliga og Wolfsburg. Der har han virkelig blomstret.
Forrige sesong må kunne sies å være en supersuksess for Wolfsburg, og grunnen til det er i stor grad Kevin De Bruynes bidrag. Med 16 mål og latterlige 28 assist for Dieter Heckings lag endte Wolfsburg på en sterk andreplass i Bundesliga og vant den tyske cupen. I tillegg skapte De Bruyne 112 sjanser for laget sitt forrige sesong, hakket dårligere enn West Hams nyinnkjøpte Dimitri Payet (135). Til sammenligning skapte årets spiller i Premier League i fjor, Eden Hazard, 101 sjanser for Chelsea. Det vitner om at Man City kan ha skaffet seg en av de beste offensive spillerne i Europa.

Med Sterling på venstre kant, Silva bak Aguero og De Bruyne på høyre kant stinker det mål og underholdning av årets Manchester City utgave. Etter en strålende start på sesongen har City vunnet alle kampene de har spilt så langt og man trenger ikke være rakettforsker for å se at Pellegrinis mannskap er mer enn kapable til å stikke av med tittelen i årets Premier League.

Men til tross for de imponerende tallene han bringer med seg, fins det ingen garantier. Angel Di Maria ble tidenes dyreste kjøp av en britisk klubb i fjor (59,7 millioner pund), og han glitret ikke akkurat for de røde djevlene. Han ble shippet over til Paris Saint Germain etter kun én sesong i den røde delen av Manchester og savnes neppe på Old Trafford. Forhåpentligvis kan De Bruyne revansjere seg etter sitt mislykkede opphold i Chelsea og ta med seg sitt åpenbare talent ut på gressmatta idet han trer på seg drakta med nr.17 på ryggen.

- Annonse -

”Det krever en spesiell spiller for å forbedre dette laget, og Kevin sin offensive stil passer oss perfekt” sa Pellegrini til BBC.

Så gjenstår det å se om belgieren kan leve opp til forventningene og vise seg verdig den enorme prislappen. 24 åringen har fart, skuddfot og et blikk helt utenom det vanlige – viktige ingredienser når man skal koke sammen et lag som har ambisjoner om å konkurrere på alle fronter denne sesongen.

Tall fra Optasports.com

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -