HSV og Bochum vant igjen etter tre kamper uten seier

155
Lewis Holtby hadde ett mål og én assist mot Darmstadt. Bilde: Wikimedia.

Både Hamburger SV og VfL Bochum har vunnet igjen etter at lagene ble uten seier i tre kamper på rad. Hamburg vant 2-1 i Darmstadt, mens Bochum slo Arminia Bielefeld 1-0.

SV Darmstadt 98 – Hamburger SV 1-2

Etter over 300 minutter uten scoring avsluttet Aaron Hunt Hamburgs måltørke etter tolv minutter. Lewis Holtby spilte pasningen til kapteinen. Hunt hadde for mye rom utenfor feltet og satte ballen i nederste hjørne fra tjue meter.

Ledelsen var fortjent. Hamburg startet best og var offensive, mens Darmstadt ikke klarte å kreere noen sjanser.

Hamburg dominerte kampen også etter scoringen, men ble for unøyaktige, selv om bortelaget fortsatt hadde noen avslutninger. Darmstadt kom seg etter hvert bedre inn i kampen, men var stort sett harmløse. Vertene ble kun farlige etter dødballer og skapte lite ellers.

Rett før pausen økte Hamburg ledelsen. Khaled Narey driblet fra venstre kant i feltet og gav ballen til Holtby. Midtbanespilleren sendte ballen i nettmaskene.

I andre omgang utviklet det seg lite flyt i begge lags spill. Først etter seksti minutter skapte begge lag noen gode muligheter. Mot slutten av kampen så Hamburg dog ut til å ta poengene uten store vansker.

I det nest siste minuttet av ordinær tid scoret Darmstadt likevel. Serder Dursun styrte Christopher Wurtz’ skudd over streken etter et hjørnespark. Flere scoringer ble det dog ikke, og Hamburg vant til slutt fortjent.

VfL Bochum – Arminia Bielefeld 1-0

Det avgjørende målet kom allerede etter sju minutter. Tom Weilandt fikk ballen etter et innkast og driblet suksessrikt mot tre forsvarsspillere. Weilandts første skudd ble reddet av Stefan Ortega, men returen headet han over streken.

Utenom scoringen så Bielefeld egentlig ut til å ha kontroll på kampen. Bortelaget hadde en stor dobbelsjanse tidlig i kampen og styrte kampen ellers. Bochum forsvarte seg godt slik at Bielefeld ikke fikk noen flere muligheter før pausen.

Spillet forandret seg ikke stort etter pausen, og først etter en time kreerte Bielefeld noen muligheter. Både Andreas Voglsammer og Julian Börner traff kun stolpen.

Mot slutten av kampen ble Bielefeldt meget offensive, men uten å bli farlige. Bochum spilte noen gode kontringer og kom til sjanser, men klarte heller ikke å avgjøre kampen for godt. Hjemmelaget vant til slutt likevel etter en kamp uten mange målsjanser.