HSV seiret, får pusterom mot nærgående bunnstrid

159

HSV vant det klassiske oppgjøret mot Borussia Mönchengladbach i søndagens første Bundesliga-oppgjør.

I første omgang skjedde det mye, men det var gjestene som tok ledelsen på en kontring som endte i et perfekt innlegg fra Thorgan Hazard, riktignok via en forsvarer, til Fabian Johnson som stormet inn på bakerste stolpe og enkelt kunne sette ballen i mål. Dette var bare noen sekunder etter at Josip Drmic, på utlån fra nettopp Gladbach til HSV, misbrukte en gedigen målsjanse alene mot sin sveitsiske landsmann Yann Sommer.

Gladbach så ikke ut til å være superinteressert i å beholde ledelsen, og hadde noen helt forferdelige feil i forsvaret. Til alt hell for dem så presterte HSV å ikke utnytte disse.

Men mot slutten av omgangen snudde stillingen på bare noen få minutter. Etter at Cleber først headet i tverrliggeren og returen havnet hos Emir Spahic hvis heading ble reddet på streken – ble det en katastrofalt elendig avklaring av Fabian Johnson (som reddet på streken). Den havnet rett i beina på Gideon Jung som skjøt hardt inn mot mål, via Gladbach-stopper Martin Hinteregger og i mål. 1-1.

Bare et par minutter senere sendte Rene Adler i vei et langt utspill. Nicolai Müller prøvde å stusse den videre, men nådde ikke opp. I stedet gikk ballen gjennom forsvaret og i bakrom til latvieren Artjoms Rudnevns, som avanserte noen meter før han avsluttet perfekt bak en sjanseløs Yann Sommer til en ikke ufortjent HSV-ledelse 2-1.

I andre omgang fortsatte HSV å spille bra, og man ventet litt på et mål, særlig fra Drmic som altså er på utlån. Men sveitseren klarte ikke å score til tross for flere muligheter, og Gladbach kom sterkere mot slutten av omgangen. Et mål lå i luften, men hvilken vei? Det første kom til hjemmelaget etter en corner der Spahic headet videre til Ivo Ilicevic (bildet), som så ut til å sette spikeren i kista. Men Gladbach ga ikke opp, og tre minutter før slutt reduserte Raffael etter at han ble spilt fri av Oscar Wendt. Raffael scoret sikkert alene mot keeper René Adler.

Men nærmere kom ikke Gladbach, dermed vant HSV sin første kamp på sju kamper. De fikk dermed et lite pusterom i forhold til bunnstriden som så ut til å komme farlig nær. Gladbach på sin side er nummer sju, men det er jevnt, hadde de vunnet denne kampen ville de vært på tredjeplass.

HSV – Borussia Mönchengladbach 3-2 (2-1)
Mål: 0-1 Fabian Johnson (14), 1-1 Selvmål (38), 2-1 Artjoms Rudnevs (41), 3-1 Ivo Ilicevic (80), 3-2 Raffael (88)
Gult kort: Cleber, Drmic, Jung, HSV, Nordtveit, Gladbach
Tilsk: 56.706

Innlegget HSV seiret, får pusterom mot nærgående bunnstrid dukket først opp på Bundesliga Norge.
Source: Blnorge.com