Hva skal til for Chelsea?

213

Første kampen til Chelsea i årets Premier League ble en åpenbaring for Chelsea-fansen. Spillerne viste vilje og energi, noe de overhodet ikke gjorde første halvdel av fjorårets sesong. Men etter kampen mot Swansea og Arsenal virker det som vi har kommet like langt. Og da er et legitimt spørsmål, hva skal til for at Chelsea blir et lag å regne med fremover?

Først av alt, forsvaret. Forsvaret spriker til de grader hver gang det blir kontret imot. Ivanovic viser ingen form for kordinasjon, Cahill klarer ikke å klarere og Luiz holder ikke markeringene sine. På toppen av det hele, gjør Cahill pasningsfeil annenhver kamp, noe som kostet oss seieren mot Swansea og ødela kampen mot Arsenal. En spiller som Cahill, som har vært med og vunnet Premier League, FA Cupen, Europa Ligaen og Champions League, en stopper med enorm rutine og ble omtalt som Premier League sin beste stopper, har skapt flere mål imot Chelsea enn for. Fraværet til Terry og Zouma har blitt dødelig effektivt for motstanderne.

For det andre, midtbanen. Kante som skulle være en åpenbaring for Chelsea fremstår som et av de svakeste punktene. Den tidligere Leicester-spilleren er den dype midtbanen i en fire-en-fire-en formasjon. Det stilles en rekke krav til en spiller i den posisjonen, han bør ha god pasningsrekkevidde og gode defansive kvaliteter. For tiden, virker det som han har ingen av de. Matic er ikke noe bedre, hvis man ser bort i fra løpet hans mot Liverpool. Det som var Premier League sin beste sentrale defansive midtbane er i en skygge av seg selv. De defansive kvalitetene hans er forsvunnet og viljen har sakte men sikkert dødd ut. Han som var grunnpilaren i det defansive Chelsea, er nå et av de svakeste punktene til «The Blues». Hvis denne sesongen ikke skal bli en ny fiasko, må noe skje med midtbanen.

For det tredje, det offensive. I fjorårets sesong var Hazard en stor mislykkelse, noe han har vært i år også. De lette tyngdeoverføringene og drivet som ingen stopper kan matche, har forsvunnet. I tillegg, det virker som han har ingen vilje. Han jogger rundt i 80 minutter, før han blir byttet ut. Willian har heller ikke vært så mye bedre. Det som var fjorårets høydepunkt, har blitt «one of the bottles».

- Annonse -

Det er mye negativt i Chelsea for tiden, uten tvil. Men det er enkelte lyspunkter: Costa og Azpilicueta. Diego Costa viser en enorm vilje og går frem som en rollemodell. Han bøtter inn mål og ingenting tilsier at det vil stoppe. Azpilicueta, den soilde venstrebacken som spiller alt av kamper. En person som har både offensive, mens også defansive kvaliteter. Han scoret et vanvittig viktig mål mot Leicester og gjør en god jobb. Det er lett å glemme spillere som han, når alt går nedover.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -