Hvem scoret mål nummer 50.000 i Bundesliga? Det skjer til helga…

164
Ingen av dagens aktive i Bundesliga har scoret flere mål enn Werder Bremens Claudio Pizarro. Men han har langt opp til rekorden... (Foto: Wikimedia Commons)

Det første målet som blir scoret kommende helg vil være det 50.000. målet i Bundesliga-historien. Så langt er det scoret 49.999 mål siden starten i 1963.

Mest sannsynlig blir den historiske målscoreren enten fra Augsburg eller Bayer Leverkusen, da disse lagene møtes i fredagskampen. Hvis kampen ender 0-0, blir et et «bikkjeslagsmål» i fem oppgjør 15.30 lørdag.

Litt fakta om de 49.999 første målene:

3.391 er scoret på straffe, 3.370 er scoret av innbyttere, 984 er selvmål, 46 mål er scoret av keepere, 214 mål er scoret i løpet av kampens første minutt og 617 mål er scoret på overtid.

Tallene viser også at 6.304 mål er scoret første kvarteret, mens 10.717 er scoret det siste kvarteret av kampene. Det scores mest mål i andre omgang, 28.215 mot 21.784 i første omgang.

Her følger noen interessante opplysninger:

Raskeste målet: To spillere deler rekorden med ni sekund, og det er av nyere dato. Kevin Volland scoret for Hoffenheim mot Bayern München på andre kampdag i 2015/16-sesongen, og Karim Bellarabi scoret så raskt i åpningskampen av 2014/15-sesongen for Bayer Leverkusen mot Borussia Dortmund.

Raskeste hattrick: Robert Lewandowski scoret det raskeste hattrick i den historiske kampen mot Wolfsburg i september 2015 da han scoret fem mål på ni minutter i starten av andre omgang. De tre første målene kom i løpet av fire minutter.

Fra lengst hold: Også dette har skjedd forholdsvis nylig. 20. september 2014 scoret Moritz Stoppelkamp fra 83 meter for Paderborn mot Hannover.

Flest mål: Bayern München-legenden Gerd Müller scoret 365 mål. Det er desidert flest, da den neste på listen er Klaus Fischer med «bare» 268. Av de aktive i dag har Claudio Pizarro 190 mål og Robert Lewandowski 136. Henholdsvis 37 og 28 år gamle er de neppe i stand til å ta igjen Müller.

Flest keepermål: Her er det en som leder klart, det er Hans-Jörg Butt som scoret 26 ganger på straffespark for Hamburg og Bayer Leverkusen.

Flest straffemål og selvmål: Manfred Kaltz har scoret 53 ganger på straffe, men det er ikke den eneste rekorden Hamburg-legenden innehar. Kaltz har også scoret seks selvmål, som er en rekord han deler med Nikolce Noveski fra Mainz.

Flest mål som innbytter: Alexander Zickler scoret 19 mål som innbytter for Bayern München, men en annen tidligere Bayern München-spiller er nær å slå den rekorden. Nils Petersen i Freiburg har så langt scoret 16 mål som innbytter. Rekorden kan ryke allerede denne sesongen.

Yngste målscorere: Ikke bare er han ligaens yngste debutant, han er også ligaens yngste målscorer. Det gjelder Nuri Sahin som bare var 17 år, to måneder og 21 dager gammel da han scoret for Schwarz-Gelben i en 2-1-seier mot Nürnberg i 2005.

Eldste målscorer: Mirko Votava er bare den fjerde eldste som har spilt i Bundesliga, men han er den eneste som har passert 40 år som har scoret mål. Det klarte han for Werder Bremen mot Stuttgart 24. august 1996.

(Kilde: Bundesliga.com)