Hvem vinner La Liga og hvem må ned?

319

La  Liga sesongen er nå passert halvveis. Lagene har spilt 20 kamper (Barca og Gijon 19). Da er det på sin plass å vurdere litt både i topp og bunn. Men først litt fra dagens nyheter om de store stjernene.

Barcelona kan få problemer med å stille lag etterhvert når den ene etter den andre må i fengsel for skatteundragelser. Det er satt av 4 dager til saken mot Messi, vil skje utenfor sesongen. Mascherano er dømt til 1 års fengsel og 800 000 EUR i bot. Neymar er det ikke godt å vite hva som skjer, men det er stadig momenter om penger og transaksjoner som ikke helt tåler dagens lys. I Madrid er det også litt pengeprat. Det er nå avslørt at Bale er verdens dyreste spiller. Man fikset litt på kontrakten slik at Ronaldo ikke skulle bli sur. Han synes visstnok det er litt stas å være verdens dyreste spiller. Dette var en avtale mellom Tottenham og Real Madrid, og Tottenham hadde noe gjeld til Madrid for kjøpet av van der Vaart. I Bale handelen fikk de denne gjelden ettergitt. Om dette kommer til å få noen følger vites ikke pr i dag.

Ellers så har Messi uttalt at han ikke kommer til å spille for noen annen europeisk klubb enn Barcelona, men at han kanskje avslutter karrieren i Argentina.

Vurderinger halvveis (dette er forfatterens subjektive vurdering).

- Annonse -

Hvem tar trofeet hjem. Det er vel egentlig 3 alternativer, som vanlig. Skal Atletico klare det igjen som de gjorde i 2014? De er gode nok til det. De har blitt bedre og bedre. Tidlig i sesongen hadde de noen heldige seire med en scoring helt på tampen. Eller skal «Storebror» Real Madrid klare det? Det nærmer seg nå 4 år siden de løftet trofeet sist gang. Skal Zidane få fasong på laget og skape entusiasme og spilleglede igjen? Tiden under Benitez var ikke akkurat sprudlende. Real Madrid har definitivt kvalitetene, men de har også vært veldig plaget av skader. Ramos sliter, og han er veldig viktig for laget. Ronaldo er ikke like suveren som tidligere. Det er ikke like mange scoringer fra den kanten lenger. Han har imponert med mange scoringer mot Malmø og Shaktar, men trenger å stå frem mot de gode lagene også. I el classico var han usynlig. Det kan han ikke være om de skal vinne ligaen.

Barcelona virker mer og mer som en kandidat til å ta pokalen i år også. Selv med Messi ute i 2 måneder, har de klart å holde seg på topp. De har forsterket med Turan og Vidal. De kom i sommer, men har blitt klare først nå i januar. Dette er kvalitetsspillere som har prestert på høyt nivå for hhv. Atletico Madrid og Sevilla. Disse gir Enrique mer bredde og flere valgmuligheter. Kanskje kommer også Nolito i løpet av måneden. Jeg tror også Barcelona har den neste vinneren av gullballen. Neymar blir bare bedre og bedre.

Det blir mest sannsynlig jevnt mellom disse tre kandidatene hele veien frem. Men jeg holder en knapp på Barcelona, selv om det ikke er noen overraskelse om det bli Real Madrid. Da betyr dette at 3 av 4 plasser i CL er opptatt. Hvem skal ta den siste plassen?   Pr i dag så er det Villareal som har 4. plassen, med hele 6 poeng ned til Celta Vigo på 5. Det er vanskelig å ha noen annen enn Villareal som favoritter til den siste plassen i CL. Om noen skal blande seg inn i den kampen, så har jeg mest tro på det skal være Sevilla. Celta har ikke klart å følge opp den gode starten de hadde på sesongen. Eibar skal ikke være gode nok til CL plass (men du verden så gøy det hadde vært).

5. og 6. plassen gir Europa League spill. Om vi gir 4, plassen til Villareal så har vi nevnt 3 kandidater allerede i Celta, Sevilla og Eibar. Det er derimot lag bak her som bør vise seg noe bedre frem enn vi har sett så langt og som har en mulighet til å kjempe om disse plassene. Atletic Club og Deportivo. Valencia og Malaga har nok tapt for mye terreng allerede. Valencia må vel sies å være årets skuffelse så langt, og det ser ikke ut til at Gary Neville har så mye å bidra med. Han blir ikke lenge om han ikke klarer å bedre resultatene.

I bunnen av tabellen er det jevnt. Det skiller bare 7 poeng fra Real Sociedad på 13. plass til Levante helt nederst. Real Sociedad bør se oppovr og ikke nedover tabellen. De er gode nok til å kunne klatre et par plasser. Espanyol og Betis har en dårlig utvikling og må løfte seg skal de unngå å havne i nedrykkstriden. De bør ha kvaliteter nok til å klare det, men de har ikke vist så mye at jeg ser det som veldig naturlig at de skal avansere noe særlig. Las Palmas har jeg avskrevet for lenge siden, men det kan hende jeg må bite det i meg. De har spilt bra fotball i det siste. Alltid gode på ballinnehav, og har begynt å ta en del poeng hjemme. Fortsetter de det de har vist de siste kampene så vil de klare seg. De siste 10 kampene har gitt 3 seire, 3 uavgjort og 4 tap. Granada er ikke så gode, og har heller ikke vist noen god form. De kommer til å slite med å klare dette. Klarer de det, så er det fordi det er 3 lag som er enda svakere. De tre lagene er Rayo, Sporting og Levante. Det er Rayo som er aller dårligst forfatning og form. De har ikke vunnet siden 7. november (hjemme mot Granada), så dette ser ikke lyst ut. Samme med Sporting. Like dårlig form der. Levante har tatt noen flere poeng i det siste og kan se ut som de er litt i bedring. Tipset blir at Rayo og Sporting tar de to nederste plassen og Levante og Granada skal slåss om å slippe nedrykk.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -