Hvordan gjøres overganger?

235

Mange lurer sikkert på hvordan spillerkjøp fungerer i dagens fotball. Det skal vi forsøke å forklare i denne artikkelen. Overgangsmarkedet har vært åpent siden 1. januar, og klubbene rundt om i Europa er for alvor i gang med å ruste opp i forkant av andre halvdel av sesongen.

Slik foregår en spillerovergang

I en eventuell overgang er det tre viktige “faser” som må gjennomføres før en spillerovergang er i orden.

- Annonse -

* Den selgende og kjøpende klubb må først starte forhandlingene om en pris på spilleren

* Forhandlinger mellom kjøpende klubb. Nå kommer spillerens agent inn i bildet, for nå skal de personlige betingelser som kontraktslengde, lønn, bonuser diskuteres.

* Til sist er det forhandling mellom klubb og spillerens agent. Her skal agenten ha en viss sum. Som kalles for “agenthonorar”.

Trenger godkjenning fra den selgende klubb

Men før forhandlingene kan starte mellom spilleren og kjøpende klubb. Så må selgende klubb, gi godkjenning på at kjøpende klubb kan gå i forhandlinger med spilleren.

Etter at forhandlingene er unnagjort pleier spilleren å fullføre legesjekken før klubben legger ut en pressemelding på sosiale medier, hvor de bekrefter at de har signert spilleren. Det har også blitt mer og mer vanlig at klubbene lager videoer for å informere supporterne om at de har signert en ny spiller.

 

Kommentarer

kommentarer