I dag fyller denne legenden 75 år

168

I dag fyller denne legenden 75 år

I dag, 31. Desember fyller Manchester United-legenden Sir Alex Ferguson 75 år. I denne artikkelen kan du se noen av hyllestene til skotten, fra da han annonserte sin avgang i 2013.

Han ledet først den skotske fotballklubben St. Mirren til mesterksap i første divisjon, deretter tok han turen til Aberdeen. Her vant han skotsk premier league tre ganger, den skotske cupen fire ganger, ligacupen og aller mest imponerende – UEFA Cup-vinnercupen.

Så i 1986 ble han presentert som manager for Manchester United, og det startet ikke altfor bra for skotten. De tre første sesongene stod han igjen uten medaljefangst og mange begynte å tvile på om han var den rette  for jobben. Men så, i 1990 startet det. Etter nok en mislykket sesong i ligaen, kommer Manchester United seg til finalen i FA-Cupen. I det første oppgjøret mot Crystal Palace blir det uavgjort 3-3. I returmøtet vinner de røde djevlene 1-0 etter scoring av venstrebacken Lee Martin.

Det blir det første av hele 49 trofèer til Manchester United under Sir Alex Fergusons ledelse. Under finner du noen hyllester til den mestvinnende britiske manageren gjennom tidene.

- Annonse -

LES OGSÅ: Ting du kanskje ikke visste om Sir Alex Ferguson

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -