I dag kan denne mannen ta nok en rekord

157

Idag kan denne mannen ta nok en rekord.

Han begynner å få en ganske lang og solid fotballkarriere, mannen som i kveld kan sette ny rekord for antall spilte kamper for en utespiller på det engelske landslaget. David Beckham har til nå holdt denne rekorden på 115 spilte kamper siden han la opp på landslaget i 2009. Wayne Rooney kan tangere den 7-års gamle rekorden med 116 spilte kamper dersom han spiller mot Slovakia.

Han var bare 17 år og 111 dager da han fikk sin debut på det engelske landslaget, i en vennskapskamp mot Australia i 2003. Siden den gang har Rooney scoret utrolige 53 mål for “Three Lions”, og tangert Bobby Charltons topscorer-rekord fra 1970 med fire mål. Da er det kanskje ikke så rart at den britiske spissen har fått en helt spesiell plass i hjertet til de aller fleste engelskmenn.

Englands kaptein

Etter at Steven Gerrard annonserte at han ville legge opp i 2014, ga Roy Hodgson kapteinsbindet videre til Rooney. En ære som han selv har beskrevet som “en drøm som har gått i oppfyllelse”. Men selv om det er spesielt å være kaptein for sitt landslag, har Rooney sammen med sine lagkamerater måtte tåle mye kritikk. For til tross for en plettfri kvalifisering til europamesterskapet i sommer som endte med gruppeseier, ble ikke sluttspillet like elegant. England har vunnet VM kun èn gang tilbake i 1966, men aldri vunnet EM. Og forventningene i forkant av sommerens EM i Frankrike var som vanlig skyhøye.

Med et ungt mannskap reiste Roy Hodgson og den engelske troppen til Frankrike, i håp om å kunne innfri supportenes ønske om at “football is coming home”. Men etter et svakt gruppespill endte England på 2. plass i gruppen, og skulle spille 8-dels finale mot Island. Som kjent gikk ikke dette så bra for Rooney og co, og det ble atter en gang et mislykket mesterskap for England. Like etterpå ble det klart at Roy Hodgson fikk svi for den svake innsatsen, og ble sparket fra rollen som Englands sjef.

- Annonse -
Fikk fornyet tillit

Sam Allardyce ble etterhvert tilbudt jobben som landslagssjef og takket ja. Og for en ukes tid siden kom også beskjeden om at Rooney fikk beholde kapteinsbindet. Når England i kveld går ut på Štadión Antona Malatinského kan altså Wayne Rooney få sin 116. landskamp for England. Den nåværende rekordholderen David Beckham gikk tidligere i dag ut å forsvarte Rooneys plass på landslaget. I et innlegg på instagram, skriver den tidligere fotballspilleren at hovedpersonen selv ikke må bry seg om andres meninger om hvor lenge han kan spille. Han sier også: “As a player, you retire when you’re ready…Every kid around the world that loves this game dreams of playing in their national team colours and respresenting the country they love. Don’t let anyone take that away from you, continue until you can’t give anymore.”

Les hele teksten her:

David Beckham hyller sin tidligere medspiller Wayne Rooney på sosiale medier. Foto: skjermdump instagram (@davidbeckham)
David Beckham hyller sin tidligere medspiller Wayne Rooney på sosiale medier. Foto: skjermdump instagram (@davidbeckham)

Gir seg etter 2018-VM

Rooney har imidlertid annonsert at VM i Russland blir hans siste sjanse til å vinne noe med England, og at han legger opp etter det. Så da gjenstår det å se om den britiske spisssen kan lede laget sitt til seier i VMs første kvalifiseringskamp for England, uten å tenke for mye på rekorden.

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -