Ingen avgjørelse på Goodison Park!

495

Everton tok idag mot Tottenham på Goodison Park til sesongens første Premier League kamp. Fjorårets 3. og 11. plass hadde hver sin omgang, men ingen av lagene maktet å avgjøre kampen- og det endte dermed med poengdeling.

Barkley svarte på tiltale

Før kampen uttalte den nye Everton-manageren Ronald Koeman at Ross Barkley må bli smartere i spillet, hvis han vil få ut sitt fulle potensial. Den 22 år gamle midtbanespilleren har lenge blitt omtalt som Evertons største talent, men har enda ikke klart å vise seg stabil gjennom en hel Premier League sesong.

Barkley så ut til å ha tatt til seg den nye managerens ord, og scoret da han fikk mulighet på frispark bare 5 minutter inn i kampen. Det kan diskuteres om Tottenhams keeper Hugo Lloris burde ha tatt skuddet, men det var ikke ufortjent at Everton gikk til pause med ledelse. Deulofeu kunne fort ha doblet ledelsen da han like før pause snappet opp et dårlig tilbakespill fra Tottenham-back Danny Rose. Keeper-innbytteren Michel Vorm ville det annerledes og fikk klarert ballen ut.

- Annonse -
Ross Barkley feirer etter sin frisparkscoring. Foto: skysports

Pochettinos menn våknet

Etter en svak første omgang skrudde Tottenham opp tempoet ett hakk etter pause. Det skulle likevel ta et drøyt kvarter før gjestene fikk uttelling. Pochettino tok offensive grep da han etter 58 minutter byttet ut Eric Dier til fordel for Vincent Janssen. Og ett minutt etter byttet fikk Tottenhams høyreback Kyle Walker lagt inn foran mål, og lynraske Eric Lamela lurte seg inn bak Evertons forsvar og headet ballen i mål.

Eric Lamela scoret på hodet etter et flott innlegg fra høyreback Kyle Walker. Foto: skysports

Tottenham var det klart beste laget i 2. omgang, og fortsatte det høye presset etter utligningen. Everton kom knapt til en ordentlig sjanse de siste 45 minuttene, og det så ut som at de var fornøyd med å få et uavgjortresultat.

Ingen av lagene klarte å score det avgjørende målet, og det ble en rettferdig poengdeling på Goodison Park.

Kampfakta:

Everton- Tottenham

Sted         : Goodison Park

Dommer  : Martin Atkinson

Resultat    : 1-1 (1-0)

Banens beste :

Kyle Walker. Jobbet utrettelig opp og ned på Tottenhams venstre side, og serverte et nydelig innlegg i forkant av Lamelas scoring. Forsvarsspilleren klarer ikke å holde nullen, men bidrar i aller høyeste grad til at Everton ikke kommer til én ordentlig sjanse i 2. omgang.

 

Everton (4-3-3)

Stekelenburg – Holgate, Funes Mori, Jagielka, Baines – Gueye, Barry, McCarthy – Mirallas, Barkley, Deulofeu.

Tottenham (4-2-3-1)

Lloris – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Dier, Wanyama – Lamela, Eriksen, Alli – Kane

Gule kort: Ingen

Røde kort: Ingen

Bytter- Everton:

67. min.: Deulofeu ut- Koné inn

75. min.: Mirallas ut- Lennon inn

84. min.: Barry ut- Cleverley inn

Bytter-Tottenham:

35. min.: Lloris ut- Vorm inn

55. min.: Dier ut- Jansen inn

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -