Ingen vil bli Nederland-sjef

243

Nederlands nedtur fortsetter. Danny Blind fikk sparken etter det stygge tapet i Bulgaria i VM-kvalik forrige mars, men den nye sjefen finnes ikke ennå.
Assistenten Fred Grim har tatt over som midlertidig, men toppmanagere står ikke akkurat i kø for å sitte på den oransje benken.
Eks-Inter trener og internasjonal stjerne Frank de Boer avslo tilbudet like etterpå. Andre stornavn som Clarence Seedorf og Louis van Gaal var aktuelle for en kort stund men ingenting kom ut av dette heller.

Nå har forbundet fått blankt avslag til og med fra Henk ten Cate. 63-åringen var assistent til Rijkaard i Barcelona og til Avraham Grant i Chelsea, men hans karriere som hovedtrener er ikke akkurat imponerende. Ten Cate har foretrukket fortsette med Al-Jazira i De forente arabiske emirater enn å bli landslagssjef.
«Jeg fikk jobbtilbudet på mandag, men til slutt takket jeg nei – sa han – Man trenger full støtte av styret til å lykkes, ellers er det rett og slett umulig. Jeg ønsker alt det beste for forbundet i trenersjakt og jeg er sikker Nederland fortsatt kan gå til VM».

VM 2018 er fortsatt i tvil

Nederland ligger på fjerdeplass i Gruppe A, med 7 poeng på 5 kamper. Sveriges andreplass er 3 poeng unna, men hittil har de oransje slått bare Hviterussland og Luxembourg. Play-off som nummer to er ikke helt uaktuell, selv om trenden har vært langt fra positiv.
Nøkkelkampen skal spilles i oktober i Sverige, men hvem skal lede Nederland da?

Lista over kandidatene blir mindre og mindre. Nå forhandles det med Fenerbahçe-trener Dick Advocaat som var landslagsjefen i VM1994 da han nådde kvartfinalen og i EM2004 (semifinale).
En rutinert manager som i de siste årene har ikke vært like overbevisende som han var, sist, i Zenit St. Petersburg fra 2006 til 2009, der han vant, blant annet, én UEFA Cup og én UEFA Supercup.
Han ledet også Syd-Korea, Belgia, Russland og Serbia med varierende resultater.
Nederland trenger vel mye mer enn ’brukbart’ til å ha en sjanse til å reise til VM neste sommer.
Det spørs likevel om hvem tør å akseptere en jobb som i øyeblikket kan lett ødelegge ens karriere og reputasjon.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -