Innbytteren Brenden sikret Sandefjord-seier mot Mjøndalen

98

(Sandefjord – Mjøndalen 1-0) Etter serieren mit Mjøndalen forlater Sandefjord kvalifiseringsplassen. En innbytter sikret hjemmelaget tre poeng.

Erik Brenden avgjorde kampen etter 63 minutter. Etter at Sousha Makani hadde reddet Anton Kraljs skudd ut mot siden, fikk innbytteren tak i returen. På det andre forsøket satte han ballen i lengste hjørne.

Førsteomgangen var meget sjansefattig. Den eneste brukbare muligheten fikk Lars Olden Larsen da et innkast ved en tilfeldighet havnet hos ham. Avslutningen gikk via en motspiller og til siden for mål.

Utenom det skjedde lite på banen. Sandefjord hadde ballen mest, men slo først og fremst lange baller som ikke skapte noen vanskeligheter for Mjøndalens forsvar.

I likhet med Sandefjord opererte også gjestene med mange høye – og harmløse – baller. Etter hvert begynte gjestene å presse høyere i banen, uten at det sørget for flere situasjoner foran målene.

Etter pausen ble kampen mer underholdende. William Kurtovic fikk avslutte etter en overgang, men produserte kun et harmløst skudd. På den andre siden havnet ballen nesten i mål etter et langt innkast. Rufo klarerte på streken.

Sandefjord styrte kampen etter scoringen og flyttet mye av spillet til Mjøndalens banehalvdel. Selv om den eneste nevneverdige avslutningen var et forsøk av Sivert Gussiås som gikk til siden for mål, klarte Sandefjord å holde Mjøndalen unna eget mål. På overtid kunne Rufo doble ledelsen etter en overgang, men lobbet rett på Makani.

Dermed har Sandefjord nå ti poeng og forlater kvalifiseringsplassen. Mjøndalen, derimot, har tapt fem kamper på rad med ett måls forskjell og havner på kvalifiseringsplassen om Haugesund tar poeng mot Rosenborg.