Innbytterne senket Tottenham

168
Newcastle
Newcastle logo

Steve McLaren introduserte både Alexandar Mitrovic og Ayoze Perez sent i kampen og sørget dermed for at Spurs dro slukøret hjem til London, mens The Magpies kunne klatre ut av nedrykkssonen.

Mauricio Pochettino så ut til å være på vei til Tottenhams 15. kamp uten tap etter danske Christian Eriksen fant Eric Dier på et hjørnespark. Den omskolerte midtbanespilleren hadde løpt seg fri fra oppasser Coloccini og stusset inn ledelsen etter 39 minutter. Tottenham lå an til å gå forbi Manchester United på tabellen og stjele den viktige fjerdeplassen. Gjestene fra London styrte kampen i førsteomgang og særlig Christian Eriksen og Erik Lamela var livlige da Newcastle til tider hang i snorene.

I andre omgang fortsatte Tottenham å styre det meste som skjedde. Newcastle hadde lite å by på helt til Steve McLaren sendte innpå Mitrovic og Perez. Bare knappe to minutter etter inntreden hadde Alexandar Mitrovic kranglet inn en utlikning etter Spurs forsvaret mislykkes i å håndtere en dødball. Det var nå elleve minutter igjen på klokka og Newcastle hadde gitt Tottenham en skikkelig kalddusj.

Etter skåringen var Newcastle mer med på notene og tre minutter på overtid skulle de svarte og hvite avgjøre kampen. Nevnte Mitrovic stusset gjennom Ayoze Perez på en kontring. Den lille spanjolen viste eminent teknikk og fyrte av gårde en halvolley fra spiss vinkel. Skuddet kom kjapt og Hugo Lloris i Spurs buret måtte se ballen gå under kroppen hans og treffe nettmaskene. 2-1, og Newcastle fansen gikk av skaftet.

Newcastle er nå oppe på en 15. plass mens Tottenham gikk glipp av den gyldne muligheten de hadde til å ta over 4. plassen. En skuffende kveld for Tottenham som styrte store deler av kampen.