(Bildet: En meget god Iker Muniain i dagens oppgjør. Foto El Mundo Deportivo)

Athletic Club de Bilbao – Real Sociedad 3-2
Scoringer: AB: Muniain, Aduriz, Williams, RS: Zurutuza, Martinez
Estadio de San Mames (42000).

Det er bare en times kjøretur mellom Bilbao og San Sebastian. Oppgjøret mellom Athletic Club og Real Sociedad kan med rette kalles et lokaloppgjør. Det ble intenst, hardt og spennende slik lokal-derbyer skal være.

Det var bortelaget som gikk i ledelsen etter 17 minutter etter et godt innlegg fra Prieto som finner en ganske umarkert Zurutuza foran mål. Athletic presser på og skaper mange sjanser i resten av første omgang, men en strålende Rulli i Sociedad sitt mål holder bortelaget i føringen til pause.

Hjemmelaget fortsetter presset etter pause, og etter 6 minutter setter Iker Muniain inn utlikningen. En fantastisk scoring der han drar seg inn fra venstre kant, mot midten og fra ca 20 meter bøyer han inn scoringen stang inn og nesten i vinkelen. Der hadde ikke en meget god Rulli sjanse. På det tidspunktet i kampen var det meget fortjent at Athletic fikk en scoring. Etter et kvarter av andre omgang starter en sjanse med et svakt tilbakespill. Rulli får avverget første gang, men returen havner etterhvert hos Aduriz som lobber over Rulli som befinner seg på 16 meter streken. Meget pen lobb av veteranspissen. En velfortjent ledelse til hjemmelaget. Etter 72 minutter setter Iniaki Williams inn 3-1 etter et flott forarbeid av Aduriz.

Etter 3-1 trodde de fleste at kampen var over, men Real Sociedad hadde ikke tenkt å gi opp. Etter 83 minutter legger Illarmendi en strøken ball inn til Martinez som header inn et nytt fantastisk mål i denne kampen. Det er 3-2 og bortelaget har våknet igjen. Det skal sies at det fort kunne blitt utligning i siste minutt og på overtid. Først får Wiliian Jose en gigantsjanse der han bommer på ballen på bakre stolpe. Han skal bare bredside den i mål! Det siste som skjer i kampen er corner til Real Sociedad. Keeper Rulli kommer opp og er nær ved å score.

Det ender 3-2 og et oppgjør som ble på intenst, spennende og med veldig flotte mål. På alle måter et severdig oppgjør, og ut fra sjansestatistikken så er det fortjent at hjemmelaget tar seieren.

Avslutningsvis legger vi ved en video fra AS der Ødegaard scorer og får skryt!