Inter hjelper Juventus med dramatisk overtidsseier

141

Boxing Day-fotball var tilbake i Serie A etter 47 lange år og den leverte spenningen.

I ettermiddagen reddet Cristiano Ronaldo to poeng for Juventus i en komplisert kamp i Bergamo. Den startet bra nok for de regjerende mesterne da midtstopper Djimsiti sendte ballen i eget nett bare noen minutter etter avspark.
Duvan Zapata utlignet halvveis ut i omgangen men Juventus fortsatt så i føringen ut. Rett etter pause ble derimot kampen mye tøffere i løpet av 180 korte sekunder.
Rodrigo Bentancur fikk sin andre gule for en slurvete og unødvendig takling og Zapata straffet ubalanserte Juventus på dødball.

Atalanta hadde noen halvsjanser til og Allegri måtte gjenskape laget. Cristiano sin hviledag ble avlyst og han måtte inn. Han var igjen avgjørende og utlignet med en våken heading på en andreball i feltet.
Juventus scoret til og med seiersmål med Bonucci men han var vel offside. En uavgjort borte mot Atalanta er langt fra et skummelt resultat men Allegri hadde noe å klage om dømming og prestasjon.

Apelyder og røde kort

Rundens toppoppgjør i Milano mellom Inter og Napoli gikk akkurat som Juventus ønsket og på en høydramatisk måte.
Sølvkamp var ganske jevn utover nesten hele 90 minutter med mye fram og tilbake men uten gedigne sjanser.

- Annonse -

Da koket det over helt på tampen. I 80. minutt fikk Napoli-midtstopper Kalidou Koulibaly  et greit gult kort. Publikum mottok det med høye apelyder (som de hadde gjort gjennom hele kampen hver gang KK var involvert) og spilleren tok det ille. Han klappet åpenbart til dommeren og han ble utvist.
Likevel hadde Napoli en dobbelsjanse med Insigne og Zielinski, men Handanovic og Asamoah reddet på streken.
I overtid var derimot innbytter Lautaro Martinez nådeløs da han sikret Inter tre poeng med en lekker halvvolley.
Gjestene var frustrerte med kampens sene utvikling og med dømming. Lorenzo Insigne dro et dumt direkte rødt på seg da han kranglet med Balde Keita og til slutt prøvde å sparke ham ned etter å ha fulgt ham for en stund.

Juventus takker gamle fiender

Napoli-spillere mente at dommeren burde ha gjort mer for å stoppe apelyder og at Koulibalys røde kort var urettferdig.
Inter skal gjerne ta en uforventet seier, uavhengig av omstendighetene.
Boxing Day sine ekte og eneste vinnere er igjen Juventus som nå topper tabellen med 9 poeng forsprang på Napoli og 14 på Inter.

Neste helg spiller Serie A siste runde før vinterpausen og serien er midtveis. Den Gamle Dam kan bare rote gullet bort selve og dette er trolig en vanskeligere oppgave enn å faktisk vinne det sjuende på rad.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -