Inter vraker enda en stjernespiller

492
Antonio Conte
Inters sjef Antonio Conte vraker en stjernespiller til! Bilde: Nazionale Calcio, Flickr

Antonio Conte har bestemt seg. Han vil ha også Ivan Perisic bort. Treneren var ikke fornøyd med det han så av kroaten i treningskamper. Han mangler arbeidsvilje for å spille som ving i Contes 3-5-2 og han var like uoverbevisende som spiss også.
Derfor har han endt på sjefens svarteliste og er på vei ut. Definitiv overgang eller låneavtale er det likegyldig. Så desperate er Inter til å kvitte seg med Perisic.

En tidligere nøkkelspiller til som den nye regjeringen ønsker vekk. Marotta og Conte har virkelig begynt å rydde på en stall som har skuffet i forrige sesonger.
Fjorårets toppsignering Radja Nainggolan har allerede forsvunnet og er tilbake på Sardinia, hvor han fikk sitt gjennombrudd for noen år siden. Oppholdet i Inter var kort, plaget av skader og rykter om hans sans for nattliv.
Alle vet jo at Mauro Icardi har blitt et uting etter det pinlige dramaet om kontraktforhandlinger som har involvert kona-agenten Wanda Nara. Inter vil selge eller bytte argentineren og skal han nekte å flytte, kommer han vel til å sitte over hver eneste kamp til kontrakten løper ut. Eller til Conte får sparken…

Burde solgt ham i fjor

Nå er Perisic ferdig også. Inter vil ha minst 30 millioner for ham. Altfor mange for Monaco som viste interesse i spilleren. Noen i Premier League kan tenke seg til en sent kupp men trolig ikke for den prisen. Derfor er lånet en sannsynlig løsning.
Inter kunne vel solgt Perisic i fjor for dobbelt så mye, hadde dem hatt litt mer mot. En del klubber var jo villige til å betale gode penger for VM-sølvmedalisten og en av Kroatias toppnavn. Spilleren selv gjorde det klart at han ville en ny utfordring, helst på litt høyere nivå i Premier League.

Formkurve kollapset utover vinter

Istedet måtte Perisic bli et år til. Og det var skuffende. 8 mål på 34 ligakamper høres bra ut men tallene forteller ikke hele historien. Perisic var skyggen av den vanlige farlige vingen han pleide å være. Dårlige prestasjoner, manglende innsats, helt ueffektiv og fraværende i toppkampene og til og med i lettere oppgjør.
Et bar brukbare forestillinger i høst og senere i vår var altfor lite for å imponere den kommende sjefen.
En tam 2018-19 har fått Conte til å vrake Perisic for det nye prosjektet nesten umiddelbart. Arbeidsvilje og kampånd er grunnleggende faktorer for hans fotball. Perisic har jo vist og bevist han ikke har dem. Ikke ofte nok iallfall.
Dessuten passer han ikke i Contes formasjoner. De prøvde å komme til et tilfredsstillende kompromiss men det har ikke fungert. Ærlig talt var sjansen Perisic fikk til å prøve ham litt mer enn en ren formalitet. Skjebnen hans var allerede bestemt.

- Annonse -

Inter sin ørtende opphaussete halv-stjerne

Etter 141 Serie A kamper og 37 mål tar Perisic en nokså trist avskjed. Kanskje det beste forbildet for Inter sin rotete tid etter den berømte «Triplete» i 2010.
En storspiller på papiret som viser seg til å bli ustabil og vesentlig mindre dyktig enn forventet og hypet. Og som til slutt må lånes ut for ingen vil ha ham likevel. Fredy Guarin, Geoffrey Kondogbia, Joao Mario, Gabigol, selvsagt de ovennevnte Nainggolan og Icardi… lista er lang og nesten komisk.
På en måte er Perisic den stereotypiske balkanske angrepsspilleren. Talentfull men uforutsigbar på godt og vondt. Men helst på vondt for hvis han ikke føler for en kamp da blir han helt borte og bare spaserer på bana.
Under Conte er dette ikke et ting lenger. Kanskje skal Inter bli en ekte storklubb igjen i Italia og ikke bare et ‘bare nesten’ lag.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -