Vi har tatt en prat med de norske presidentene før kveldens Champions League-finale

206

Vi har tatt en prat med de norske presidentene før kveldens Champions League-finale

Vi har tatt en prat med Real Madrid-president i Norge, Magnus Kragtorp og Atlético Madrid- president i Norge Ole Aasheim. 


Hva kan vi forvente av deres respektive lag?

Ole: Jeg ser for meg et defensivt Atlético Madrid som ligger dypt og satser på kontringer. Det er jo det som er mest vanlig når det kommer til dagens Atlético Madrid-lag, spesielt mot de større lagene som f.eks. Barcelona, Bayern München og Real Madrid. Dette er noe Real Madrid ikke liker, og det som har gitt oss flere seire mot dem de siste årene. Det er ingen grunn til å endre på det nå.

Magnus: Litt klisjeaktig å si men her kreves det at man spiller med hjerte utpå drakten.

- Annonse -
Magnus
Magnus Kragtorp, President i den norske supporterklubben til Real Madrid. Foto: Privat

Innsats og høy intensivitet er alfa omega selv mot et lag som Atlético.

Hvilken spillere skal vi som nøytrale se opp for?

Ole: Fra Atlético Madrid er det jo alltid verdt å nevne Antoine Griezmann, men selvsagt også Koke og Saúl. Evt. Carrasco om han spiller. Dette er viktige nøkkelspillere som skaper det vi må skape for å vinne fotballkamper.

Magnus: Trioen i front blir selvsagt helt avgjørende (les. BBC).

Dog ville jeg hatt øynene opp for Carvajal og Casemiro. Sistnevnte er på ingen måte noen magiker men den jobben han legger den på midten er helt uvurderlig for at hans lagkamerater skal få spilt på sin egne premisser. Carvajal mener jeg er en av de beste i sin posisjon, han offensive bidrag fra høyrebacken kan vippe dette i Madrid sitt favør.

Har dere noen svakheter i laget, som kan knuse drømmen om Champions League-tittelen?

Ole: Det er alltid en svakhet i alle lag. Spesielt mot lag som spiller ganske likt som oss så kan det by på problemer.

Ole
Ole Aasheim, President i den supporterklubben til Atletico Madrid. Foto: Privat

Da blir Atlético Madrid presset til å gå fremover og gir fra seg mer rom enn vanlig. Heldigvis er Godín-Giménez og Oblak såpass bra at det sjeldent byr på problemer.

Magnus: Her går det på det mentale. Det kreves 100% fokus i alle ledd og et øyeblikks ukonsentrasjon eller situasjoner der det kan koke litt i toppetasjen kan føre til at man blir straffet.

– Er ingen utpreget svakhet men både Ramos og Pepe har vist tidligere at nettopp dette kan skje, og et lag som Atlético vil bruke enhver slik situasjon til sin fordel.

Hvem har presset på seg?

Ole: I disse kampene vil jeg alltid påstå at Real Madrid har presset på seg. Størst stadion, flest fans, størst klubb, flest titler, mest penger og alt det der. For Atlético Madrid vil det være en bragd å vinne Champions League basert på økonomi, men laget er såpass bra at det faktisk lar seg gjøre.

Magnus: Selv med Atléticos fantastiske prestasjoner de siste årene er fortsatt Real Madrid storebror i byen, dette fører selvsagt til at de blir sett på som favoritter og i så måte har et press på seg til å leve opp til nettopp dette. Dog har disse lagene vært såpass jevne mot hverandre at jeg tviler på at noen av de føler noe mer på presset enn andre. Kanskje Diego Simeone, tanken om å tape to CL finaler på rad mot Real Madrid må være grusomt.

Hvordan blir kampen?

Ole: Jeg har tippet en jevn kamp som ender med 1-0 til Atlético Madrid og Fernando Torres som målscorer.

Magnus: Mye dueller og antakelig et Real Madrid som stanger og stanger mot et veletablert Atlético lag. Kampbilde kan fort bli slik som det var i CL finalen i 2014. Det vil være uhyre jevnt og antakelig (dessverre) få mål.

Har du noen gode råd til nervøse og spente supportere?

Ole: Nyt det. Vi vet ikke om Atlético Madrid får spille en Champions League-finale igjen. I fotball, spesielt med lag som Atlético Madrid, vet man aldri.

Magnus: Ta nervøsiteten til dere. Er derfor vi er supportere og slike stunder vi håper på.

Hvor skal dere se kampen?

Ole: Colosseum med flere andre Atlético-fans håper jeg, samt en del Real Madrid-fans. Det blir stas.

Magnus: Undertegnede ser kampen i Milano. Store deler av supporterklubben er å finne i Colosseum på Viasat sitt arrangement, mens noen er på Santiago Bernabéu for å se den på storskjerm.

Hva blir resultatet? 

Ole: 0-1

Magnus: 1-0

Målscorere?

Ole: Fernando Torres

Magnus: Karim Benzema

Nøkkelspillere?

Ole: For Atlético Madrid er det alltid hele elleveren, men vil kanskje peke ut Oblak, Godín, Gabi og Griezmann.?

Magnus: Casemiro blir den viktigste. Mens BBC og Kroos/Modric kan bli helt avgjørende for at Real Madrid får ballen bak Oblak.

Hva fikk dere til og bli supportere av Atletico Madrid/Real Madrid?

Ole: Fernando Torres i 2003. Han var en 19 år gammel kaptein på et svakt Atlético Madrid. Jeg skulle egentlig se Real Madrid, men det var Atlético Madrid og Fernando Torres som fanget meg.

Magnus: Her kunne jeg nevnt veldig mye men for å gjøre det enkelt; Roberto Carlos, Redondo og Raúl.

Kan dere si noe positivt om motstanderlaget?

Ole: Alltid vanskelig å si noe fint om en klubb som Real Madrid, men de har en flott arena og er gode med talenter. Får gi dem det.

Magnus: Fantastiske på talentutvikling. Tatt i betrakting av at de nesten hver sesong har solgt spilleren som har bøttet inn mål er det ikke annet enn imponerende det Diego Simeone har fått til i Atlético.

Hvilket lag går seirende ut av Champions League finalen? Si din mening i kommentarfeltet under!

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -