Intervju med Sebastian Rudy

303

Sebastian Rudy skal være klar til å «fylle skoene» etter Philipp Lahm. Lahm som etter denne sesongen legger opp som fotballspiller. 

Den 26 år gamle forsvar/midtbanespilleren er klar for å ta opp stafettpinnen etter Bayern München-legenden Philipp Lahm. Han er den naturlige arvtageren både på klubb og landslaget. Rudy er også en av grunnen til at TSG Hoffenheim ligger like bak toppfire i Bundesliga.

Hans overgang til Bayern?

Jeg tror en overgang til et av de beste klubbene i verden vil gjøre meg bedre som spiller. For meg personlig, er det bra med en ny utfordring og det skjer heller ikke over natta.  Jeg kan konsentrere meg om å gjøre det bra for Hoffenheim. Det at Süle også er klar for Bayern, gjør at det blir lettere for meg også.

- Annonse -

Konkurranse om plassene på Bayern?

Jeg hadde aldri valgt Bayern om jeg ikke ville være i stand til å etablere meg på laget. Jeg tror det er mye mer i meg, jeg ønsker å presse mine grenser ytterligere.

Hans utvikling denne sesongen?

Det faktum at jeg ikke var med i troppen til EM inspirerte meg voldsomt som fotballspiller. Det var et vendepunkt, og jeg sa til meg selv: «Jeg vil virkelig  komme tilbake i troppen». Jeg var trist i løpet av de første par ukene av EM, men det gikk fort over. Jeg dro på ferie og fikk voldsomt med motivasjon inn i mot den nye sesongen.

Hvilken påvirkninger hadde Hoffenheim trener Julian Nagelsmann?

Han vet å bruke meg, jeg følte virkelig at jeg fikk tillit og jeg vil gjengjelde ham. Han er en trener som formet meg. Julians ideer, hans forberedelse for alle spillerne, og han jobbet helt fra starten. Laget sto bak ham umiddelbart. Alder var aldri et problem, fordi du kan fortelle han alt.

lederegenskaper?

Jeg er ikkeden typen som roper mye på banen, men jeg er pålitelig og prøver alltid å være tilgjengelig for alle. Jeg prøver å hjelpe mine lagkamerater så godt jeg kan til beste for laget, selv om ikke alle tar det til seg.

 Hans taklinger egenskaper?

Jeg prøver alltid å forbedre meg best mulig på alle områder, enten på banen eller i gymsalen. Jeg har gjort fremskritt når det gjelder å gå inn i flere forskjellige utfordringer. Jeg ønsker ikke å bli større, men jeg prøver å være mye mer stabil, slik at jeg kan gå inn i taklinger og vinne dem uten fysisk kontakt.

Hvor liker du deg best på banen?

Jeg tror jeg kan vise mine kvaliteter beste på defensiv midtbane. Hvis treneren ønsker at jeg skal spille som høyreback, så gir jeg 100% i alt, men min favoritt posisjon er nok midtbanen.

Dine  rollemodeller?

Bernd Schneider var mitt forbilde. Jeg likte hans stil, hans teknikk, det var en fryd  å se han spille fotball.

Hans mål for sesongen med Hoffenheim?

På treningene våre så kan du se at alle ønsker og holde det gående, ingen av mine lagkamerater stopper opp. Det er slike holdninger man trenger i et lag. Da vet vi at vi kan oppnå mye som et lag.

Kilde: Bundesliga.com

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -