Islands eventyr fortsetter

480

Island vant 2-1 mot Østerrike og ble dermed nummer to i gruppen

Østerrike måtte vinne for å sikre avansement til 8-delsfinalen, mens uavgjort ville være nok for våre nordiske venner, Island. Island tok tidlig ledelsen, og dermed var Østerrike som før kampen fortsatt stod uten mål i mesterskapet score to på et hardtkjempende Island. Målet kom ikke før et stykke ut i andre omgang, og selv om Østerrike presset på var det Island som på overtid kunne juble for 2-1 og sin første seier i et internasjonalt mesterskap noensinne.

Island gikk en enorm mulighet allerede etter to minutter da Gudmundsson fyrte løs fra 20 meter. Ballen traff riktignok kryssstolpen, et skudd som fort kunne blitt mesterskapets peneste mål. Keeper ,Halldorsson, som så langt har vært bunnsolid i mesterskapet holdt på rote det til da han i klarerings øyeblikket nøler, og Stoke-spilleren Arnautovic snappet ballen fra beina, men spissen sklir i det han bare skulle trille ballen i mål, og Island slapp med skrekken. For det var Island som skulle få kampens første mål da Gunnarsson i kjent stil kastet lang inn i sekstenmeteren, der vinner Arnason duellen, andreballen er det tidligere Viking-spiller Bödvarsson som til slutt triller Island foran. Etter dette var det Østerrike som styrte, men de store sjanse uteble. Island forsvarte seg ypperlig, og det var ikke før syv minutter før pause at Østerrike skulle få sin store sjanse til å utligne.  Ari Skúlason holdt Alaba innenfor sekstenmeteren, og Østerrike fikk en korrekt idømt straffespark. Straffen satte derimot Dragovic i stolpen, og Island kunne likevel gå til pause med en 1-0 ledelse.

To mål var det Østerrike måtte ha når de kom på banen i andre omgang. For første gang i mesterskapet så Østerrike ut som det laget som dominerte i kvalifiseringen. Feiende flott offensiv fotball, og scoringen kom endelig i det klokken passerte én time. Alessandro Schöpf var mannen som utlignet. Selv om Østerrike fortsatte å kjøre på, forsvarte islendingene seg tappert, og når Østerrike i sluttminuttene sendte alle menn frem kunne Island kontre inn 2-1, og dermed juble for sin første mesterskaps seirer noensinne. En seier som gjør at de blir nummer to i gruppen og dermed møter England i 8-delsfinalen