Islandsk fotballbragd

472

Island slo England 2-1 i den siste åttendedelsfinalen og møter Frankrike i kvartfinalen.

England tok ledelsen tidlig da Rooney satte inn et straffespark etter fire minutter, men Island slo kraftig tilbake og hadde i løpet av et kvarter snudd kampen og vant tilslutt 2-1. For England klarte aldri å mobilisere og lage de store sjansene som ville sikre en utligning. Det var nemlig Island, tross at England var laget som måtte frem, som skapte de største sjansene. Island vant til slutt fortjent og reiser nå til Paris for å møte Frankrike i kvartfinalen.

England gikk i strupen på Island, og allerede etter tre minutter kom Sterling alene mot keeper Halldorsson og ble til slutt liggende på bakken etter at Halldorsson hadde brukt ulovlige midler for å stoppe den unge angriperen. Kaptein Rooney var sikker fra krittmerket, og alle trodde nå at England skulle ro dette i land. Det gjorde de definitivt ikke. To minutter senere får Island innkast høyt i banen. Vi har sett det flere ganger før, senest i siste gruppespillkamp mot Østerrike. Gunnarsson kaster lang inn, den stusses videre av Arnason og på fem meter kommer midtstopper Sigurdsson stormende inn og kriger inn utligningen bare to minutter etter at Rooney hadde ført England i ledelsen. Som om det ikke var nok. Ti minutter senere var kampen snudd. Nydelig pasningsspill fra våre nordiske naboer utenfor den engelske sekstenmeteren endte til slutt i beina til stjernespissen Kolbeinn Sigthórsson som fra 20 meter skyter. Skuddet er hardt og går langs bakken, men den engelske sisteskansen Joe Hart bør absolutt være skuffet etter sin inngripen der. Dermed hadde Island snudd kampen på kort tid, og dette var i ferd med å bli et vakkert eventyr vi hadde lest om i vår barndom.

England fikk avfyrt noen skudd fra distanse og Rooney hadde en sjanse på en volley innenfor sekstenmeteren, men det var ikke de store prøvene Halldorsson og Island ble satt på i første omgangen. Ei heller i den andre omgangen klarte et stillestående og lite inspirerende England å skape det store. Selv om Island heller ikke skapte mange sjanser, var det Island som løp mest, ga mest og scoret mest. De vant omtrent hver duell, flyttet beina sine mye fortere enn England og var rett og slett mye mer sulten. Så når den slovenske dommeren blåste av kampen etter en siste corner fra England kunne islendingene slippe jubelen løs. Fantastisk laginnsats sørger for at det er Island som reiser til Paris for å møte Frankrike i kvartfinalen.