Italia senket Sverige

168

Italia ble et par nummer for store for Sverige og er dermed klare for 8.-delsfinale. Det så ut som det skulle ende uavgjort, men nok en gang skulle et sent mål avgjøre kampen. Denne gangen var det ingen andre enn Eder.

Sverige kunne med seier i dagens kamp lage et godt grunnlag for resten av turneringen. De spilte uavgjort mot Irland og viste gode tedenser.

Italia på sin side kunne med seier i dag sikre en 8.-delsfinale. De vant 2-0 mot Belgia og har siden vokst fram som favoritter i gruppe E. De italienske spillerne har spilt godt defansivt, vært godt organisert og vist gode offensive antydninger.

Første omgang var preget av 2 defansive lag, som var mer opptatt av å ikke tape, enn å vinne. Det var ingen store sjanser, men flere nesten sjanser.

Svenskene spilte konservativt til tider og det så ut til å fungere, helt til minutt 88. Zlatan var sentral i de offensive spillet til Sverige. På papiret skulle man tro at Zlatan var nøkkelen forbi det italienske forsvaret, med tanke på fortiden hans i italiensk forsvar, men sånn gikk det ikke. Zlatan ble pakket godt inn i det italienske forsvaret.

Italia var bunn solide defansivt og gjorde få feil. Juventus trioen med Barzagli, Bonucci og Chiellini fortsetter å imponere. De hadde få sjanser, men var svært effektive og det skulle vise seg å gi uttelling. En nøkkelspiller i dagens italienske forsvar var Eder. Han fungerte som en god ballfordeler og viste gode offensive kvaliteter. I det 88.minutt fikk han uttelling. Han drar seg innover og skyter rett utenfor 16-meteren. Italieneren treffer ballen godt, plasseringen er god og han sender Italia videre i EM.

For at Sverige skal ha en sjanse for å komme videre, må de vinne mot Belgia og satse på at Irland taper de resterende kampene.