Italia vinner 3-1 i Israel med 10 mann

136

Italia viser frem sitt beste og sitt verste i VM-kvalikkens åpningskamp i Haifa, men slipper unna med skrekken og reiser hjem med 3 poeng.

Nådeløse på kontring

Vertene starter bedre, men Gli Azzurri tar ledelsen mot spillets gang etter et kvarter med en typisk Pellè-mål: Antonelli stormer ned på venstre side, legger ballen lavt inn til spissen som banker den inn fra kort hold.
Israel vil, men får det ikke til: Ben Chaim og Zahavi har gode tekniske ferdigheter, men laget mangler pønsj i angrep.

Altså scorer Italia igjen, på kynisk vis. Bonaventura angriper igjen på venstre og går ned i feltet. Straffen er litt billig, men Candreva bryr seg ikke om det og breisider ballen i mål.
Kampen ser ut til å være over allerede, men Chiellini har andre planer for kvelden. Han starter med et gult kort, da han slurver med en klarering: Ben Chaim takker og chipper ballen nydelig i krysset, à la Cantona (eller à la Huseklepp) for en strålende og fortjent redusering.

Italia kommer nære på i overtid og etter pause, men Goresh redder bra på Pellè sin heading og Eder treffer ikke målet med en lobb.

- Annonse -

Alle dårlige ting er (nummer) tre

Chiellini fullfører sin marerittkamp med det andre gule og plutselig blir det tungt for Italia. Israel kaster seg i angrep og skaper noen halvsjanser fra venstre kant: Davidzada er flink til å finne rom, men ingen er på plass i midten til å pirke ballen inn.

Ventura gjør sine bytter og laget finner en akseptabel balanse igjen, med en skiftende, og modig, 3-4-2. Gradvis blir vertene mindre farlige og Italia slår tilbake på kontring med et mål som er rett ut av 80-tallets engelsk fotball. Buffon lemper ballen frem, Pellé stusser den videre til Immobile, som vinner duellen med midtstopper og dunker kula i lengste hjørnet.
Lazio-spiss brenner en sjanse like etterpå, men da er kampen virkelig kjørt.

En typisk italiensk seier

Israel var det bedre laget i lange perioder, mens Italia kontret dem i hjel og skapte flere og større sjanser.
Det er langt fra nivået mange forventer av Italia, selv om de var effektive fremover og tøffe mentalt i motgang. Kanskje ikke nok til å bekymre Spania, men mer enn nok for en rolig andreplass.

“Vi spilte, led og vant som et lag – sa en fornøyd Ventura – Vi hadde bare fem uryddige minutter i 10 mot 11, men det ordnet seg fort”.
Sjefen tilgir Chiellini for to usedvanlige forferdelige prestasjoner.
“Giorgio er den type spiller som gjør to tabber i fem år – spøkte han – Nå er vi ferdige med dem og jeg føler meg trygg”.

BB: Pellè

Den tåpelige straffen mot Tyskland skal leve i evig fotballinfami, men spissen har evne til å befinne seg på rett sted til rett tid, og han kan jobbe bra som typisk nummer 9 i veggspill. Glem glamorøse mål, for Pellè scorer stygt men kontant.

BV: Chiellini

Ventura kan smile og vitse i kveld, men Juventus’ midtstopperen har vært ille ute i det siste og trenger litt hvile, for en ufokusert Chiellini er en ren katastrofe.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -