Italiensk maktdemonstasjon

515

Italia var klart best og vant 2-0 mot Belgia i det som var mesterskapets første «store» kamp.

Italia vant dagens siste kamp, og det gjorde de med det som kan kalles kollektivets seier mot individualistene. Italia var rett og slett bunnsolide og vant fullt fortjent etter scoringer av Giaccherini og Pellé. Mens Italia vartet opp med leksjon i forsvarsspill, moral og lagånd gjorde Belgia det stikk motsatte. Urovekkende forsvarsspill, stjerner som ikke jobbet og spillere som ga hverandre skyllebøtter.

Det italienske trykket startet allerede i nasjonalsangen hvor de i kjent stil sang for full hals. Det var også Italia som tok føringen fra start. Likevel var det Belgia som skulle få kampens første store målsjanse. Lukaku headet ned til Fellaini som spilte ballen videre til Nainggolan som fyrte løs, men den rutinerte sisteskansen Buffon avverget. Målene var det Italia som skulle stå for, og når Bonucci viste at midtstoppere kan mer enn å takle da han på utsøkt vis fant Giaccherini som hadde lurt seg bak det belgiske forsvaret, og hadde en enkel jobb alene med Courtois. Italia gikk opp til 1-0, noe de også ledet til pause.

Dagens siste kamp leverte virkelig varene. Belgia måtte fremover i andre omgang, og ti minutter ut i andre omgang ble Lukaku spilt nydelig igjennom av de Bruyne. Alene mot Buffon skulle han bare sett ballen i mål, men i stedet for at det nå stod 1-1, så satte Belgia sin superspiss ballen over mål. Dermed fortsetter måltørken på landslaget for Everton-stjernen. I stedet kunne Italia i samme spilleminutt doble ledelsen, men Courtois stoppet Pellé fra å heade ballen i nettet.  Pellé var likevel mannen som skulle få æren av å sette kampens siste mål to minutter på overtid. Italia fikk en enkel jobb med å komme igjennom et tafatt Belgia som ikke jobbet hjemover. Candreva fikk til slutt ballen i sekstenmeteren, hvor han fikk all verdens tid til å legge ballen mot bakerste hvor nevnte Pellé med en praktvolley satte sluttresultatet til 2-0.

Italia viste at de nok en gang blir å regne med i mesterskap. Belgia var tafatt, spilte uten en plan og var altfor avhengig av enkeltprestasjoner fra stjernene fremover på banen. Det gjorde de ikke, ettersom Italia viste Europa og ikke minst Belgia at i fotball er det utrolig viktig med et velfungerende kollektiv. Belgia må heve seg mot Irland neste kamp, mens Italia kan senke skuldrene litt når Zlatan og Sverige står på motsatt side.