Jarstein og Skjelbred har fått ny trener: Ante Covic blir Dardais etterfølger i Hertha

99
Foto: Hertha Berlin logo

Hertha BSC, klubben til Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred, har funnet en ny trener. Ante Covic blir fra sommeren av ny hovedtrener og dermed Pal Dardais etterfølger. Dette kunngjør Bundesliga-klubben på sin hjemmeside.

- Annonse -

Pal Dardai, som har vært Bundesliga-lagets hovedtrener i fire og et halvt år, er ferdig i jobben etter sesongen. Deretter returnerer Dardai til sin stilling som ungdomstrener i klubben.

Akkurat som sin forgjenger er også Ante Covic en intern løsning. 43-åringen har siden 2013 trent Herthas andrelag, som for tiden spiller i Regionalliga (fjerde nivå). For øyeblikket ligger laget på fjerdeplassen. Fra 1996 til 2000 og fra 2003 til 2010 spilte Covic dessuten i Hertha. For førstelaget og andrelaget spilte han til sammen 235 seriekamper (39 mål).

– Jeg er født i Berlin, spilte i Berlin og har jobbet som trener i klubben i årevis. Dermed går en barnedrøm i oppfyllelse. Hertha BSC har aldri vært en vanlig arbeidsgiver. Hertha BSC er min pasjon og lidenskap. Denne lidenskapen og emosjonalitet vil jeg også formidle til laget. Dette går dog kun i fellesskap. Jeg er en lagspiller og jeg legger vekt på hardt arbeid, sier Covic til klubbens hjemmeside.

Hertha kunngjør i tillegg at Mirko Dickhaut blir klubbens nye assistenttrener. Covic og Dickhaut spilte sammen i Bochum og tok trenerutdanningen sammen i 2013.

Herthas sportssjef Michael Preetz er fornøyd med ansettelsen.

– Ante har utvilsomt faglig kompetanse og personifiserer stor Hertha-lidenskap. Vi er sikre på at hans ild og begeistring vil smitte laget. Vi har alltid sagt at vi vil ha en trener som bevarer Hertha-DNAen. Denne DNAen forstår Ante Covic bedre enn alle andre kandidater. Han kjenner særlig våre unge spillere godt, sier Preetz.

Covic begynner i jobben 1. juli og vil bli presentert denne dagen. Hertha informerer ikke om hvor lenge trenerens kontrakt varer.

Kommentarer

kommentarer